Moerbeien, ik vind er niet veel aan. Daarom gebruik ik ze als natuurlijk zoetmiddel in deze afgeleide van de carrot cake: de koolhydraatarme wortelcake.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortels. Smelt de kokosolie.
Kluts de eieren in een kom los met een vork. Voeg de gesmolten kokosolie, kaneel, vanille, nootmuskaat en honing toe en meng goed. Zeef het kikkererwtenmeel met het bakpoeder erboven, en voeg tegelijk het amandelmeel toe, weer goed mengen. Meng dan de wortels en de moerbeien erdoor.
Doe het deeg in een met bakpapier beklede cakevorm, en strijk de bovenkant glad.
Bak de wortelcake in ongeveer 45 minuten gaar. Even af laten koelen voordat je de cake snijdt!
Tips
Neem in plaats van kaneel eens speculaaskruiden, laat de nootmuskaat dan achterwege.
Voeg een eetlepel verse geraspte gember toe voor een extra pittige smaak.