Op de markt heb ik verse perziken gekocht, en daar heb ik een Mexicaanse salsa met avocado van gemaakt. Die smaakt voortreffelijk bij een gebakken tonijnsteak.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer beide hoeveelheden: de ene helft gebruik je voor de groente, de andere voor de salsa.
Snijd de courgette in blokjes. Snijd de perzik in kleine stukjes, snijd de avocado in kleine stukjes. Snijd de bosui in kleine ringetjes.
Maak de salsa: meng in een kommetje de ene helft van de ui en de knoflook met de perzik, avocado en bosui. Rasp wat schil van de goed gewassen citroen, en knijp de helft van de citroen er boven uit, voeg de olijfolie toe. Breng het geheel pittig op smaak met zout, peper, koriander en chilipoeder, goed mengen.
Verhit wat kokosolie in een pan en roerbak de courgette met de andere helft van de ui en knoflook in een minuut of vijf lekker gaar.
Verhit nog wat kokosolie in een tweede pan en bak de tonijn steaks afhankelijk van hoe gaar je ze wilt, in 5-8 minuten.
Doe de tonijn met de gebakken courgette op een bord. Maal wat verse peper over de tonijn. Schep wat perzik avocado salsa op de tonijn, en geef de rest van de salsa er apart bij.
Tips
Deze perzik avocado salsa is natuurlijk ook lekker bij andere vis, probeer het uit en vind je eigen ideale combi!
Varieer eens en maak er een mango avocado salsa van.