Rejemad (Zweeds: Räkmacka) is een Scandinavisch broodje met garnalen. Ik maak 'm zonder brood en noem het daarom dus een salade. Het brood mis je echt niet.
verse basilicum, 2 tl pestovoor de garnering (optioneel)
Zo maak je het
Maak de sla schoon, snijd indien gewenst grof en verdeel over de borden. Snijd de eieren in plakjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de augurken in plakjes.
Meng in een kommetje de zure room met de mierikswortel, zout, peper en dille.
Verdeel de eieren, tomaatjes, augurken, en als je dat gebruikt feta en olijven over de sla. Bestrooi met de kappertjes. Verdeel de garnalen in het midden over de borden, leg er een flinke klodder mierikswortelroom op (als je over hebt kun je dat er apart bij serveren).
Indien gewenst kun je nog wat pesto over de Deense rejemad verdelen en het geheel bestrooien met blaadjes basilicum en nog wat dille.