Het is volop kersentijd. Kersen zijn niet heel koolhydraatarm maar wel erg gezond. Gewoon met mate van genieten dus. Bijvoorbeeld met deze chia pudding voor ontbijt.
Meng de plantaardige melk met het chiazaad, amandelpasta en cacao. Roer goed door en zet in de koelkast. Roer na ongeveer 15 minuten nog even door. Laat de chia pudding in de koelkast gedurende de nacht opstijven.
Zet een blikje kokosroom alvast in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de kokosolie en meng de gemalen amandelen erdoor. Strijk het mengsel niet te dun uit op een stuk bakpapier en laat het in 8-10 minuten in de oven bruin worden. Blijf erbij want het gaat ineens hard! Gebruik een vork om het geheel tot een grof kruim te maken.
Pak een mooi glas en maak lagen van kersen, amandelkruim, kokosroom en chia pudding. Eindig met kokosroom. Leg hier de resterende kersen op en bestrooi met amandelkruim.
Strooi er tot slot nog wat cacaonibs over.
Tips
Geen kersen seizoen meer? Neem dan kersen uit de diepvries, of gebruik een andere fruitsoort die je lekker vindt.
Wil je het amandelkruim iets zoeter, meng er dan een theelepel erythritol door.
Geen tijd/zin om amandelkruim te maken? Vervang dit door hennepzaad en/of gehakte walnoten.