Een koolhydraatarme en glutenvrije versie van tabouleh salade, eenvoudig door de couscous te vervangen door een mengsel van amandelen en bloemkool. Sumak mag niet ontbreken.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe ze samen met de amandelen in een keuken machine en maal ze (pulserend) fijn tot het geheel de consistentie van grove korrels heeft. Dit is je bloemkool "couscous". Doe die in een salade-schaal.
Snijd de tomaten en bosui in heel kleine stukjes / ringetjes. Meng ze door de bloemkool couscous.
Hak de munt en peterselie fijn, en meng ook dit door de tabouleh.
Hak de knoflook heel fijn. Meng dit met de citroensap, sumak, za’atar, zout en peper in een klein kommetje (eventueel kun je er ook een scheutje olijfolie bij doen). Schep dit kruidenmengsel door de bloemkool tabouleh en meng goed.
Besprenkel voor het serveren met een flinke scheut olijfolie en nog wat sumak.
Tips
De verse peterselie kun je beter niet vervangen door gedroogde, maar de munt kan evt. vervangen worden door 1/2 el gedroogde munt.
Als je geen sumak kunt krijgen, dan kun je dit eventueel vervangen door (extra) citroensap: 1 tl sumak = 1 el citroensap.
Serveer in aparte schaaltjes blokjes feta gemengd met olijven bij de bloemkool tabouleh.