De bolognesesaus voor dit recept wordt gemaakt met tempeh in plaats van gehakt. En lekker dat-ie is! Eet er courgetti als pasta bij en klaar is je koolhydraatarme maaltijd.
Maak met behulp van een spiraalsnijder courgetti van de courgettes.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Snijd de tempeh in kleine brokjes (ofwel, niet netjes). Bestrooi de tempeh met gerookt paprikapoeder.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de tempeh zo’n 5-8 minuten tot ze begint te kleuren. Voeg een scheutje tamari toe en roer om. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak op niet te hoog vuur 2 minuten mee. Doe de zongedroogde tomaatjes en tomatenpuree erbij en bak nog even mee.
Blus de tempeh indien gewenst af met de rode wijn. Laat kort inkoken tot het vocht zo goed als verdwenen is. Voeg dan de gezeefde tomaten toe met de Italiaanse kruiden en zout en peper, en warm goed door.
Verhit nog een beetje kokosolie in een andere ruime koekenpan en roerbak de courgetti tot ze goed warm is, dit duurt 2-3 minuten. Niet te lang in de pan, anders wordt de courgetti te vochtig!
Verdeel de courgetti over twee borden, en schep de bolognese saus erop.
Tips
Garneer indien gewenst met zwarte olijven en geroosterde pijnboompitjes.
Je kunt de tempeh vervangen door tofu voor een pasta tofunese.
Heb je rode wijn over? Ik zeg: lekker ‘n glaasje inschenken bij deze Italiaanse maaltijd. Cin cin!