Echt wel! Koolhydraatarme poffertjes waarmee je meteen een portie groente binnenkrijgt. Oké, deze aubergine "poffertjes" vervangen nooit het echte werk, maar komen in de buurt.
Kluts het ei met de vanille en kaneel in een diep bord los.
Schil de aubergine en snijd ze in dunne plakken. Als je ze te dik snijdt, lijkt het minder op poffertjes. Als de plakken erg groot zijn, snijd er dan rondjes ter grootte van een poffertje uit.
Verhit wat kokosolie in een grote koekenpan. Haal de aubergineplakken door het eimengsel en leg ze in de pan.
Bak de "poffertjes" in ongeveer 5-7 minuten goudbruin, halverwege keren. Waarschijnlijk passen ze niet allemaal tegelijk in de pan, dan in twee keer bakken.
Doe de aubergine poffertjes op een bord en garneer indien gewenst met een flinke klont boter en een drup ahornsiroop. Serveer direct.
Tips
Snelle versie: schil de aubergine niet. Qua smaak maakt het niks uit, het ziet er op je bord misschien alleen minder als echte poffertjes uit.