Deze crackers zijn niet alleen super koolhydraatarm, maar vooral errug lekker! En makkelijk te maken ook nog. Vergezeld van een makkelijke kaassalade is het een prima keto snack.
Als je pijnboompitjes gebruikt, rooster deze dan in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen.
Snijd de kaas in kleine blokjes. Halveer de olijven en snijd de tomaatjes in reepjes.
Meng de kaas met de olijven en tomaatjes, en meng er de olijfolie en kruiden door.
Maak de crackers
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kluts het ei in een kom met een vork los.
Meng alle overige ingrediënten erdoor. Laat een paar minuten staan (maar niet te lang) zodat het mengsel iets indikt.
Strijk het mengsel met behulp van een pannenlikker dun uit tot een rechthoekige ‘plak’. Zorg dat de dikte zo gelijkmatig mogelijk is.
Bak de crackers in de oven in 10-12 minuten gaar. Schakel dan de oven uit en laat de crackers nog 5 à 10 minuten liggen.
Haal de keto crackers uit de oven en snijd ze direct met een scherp mes in porties. Laat ze op de plank afkoelen voordat je ze luchtdicht in een trommel opbergt. Ze blijven 4-5 dagen goed.
Tips
Met dit recept bak je 10 niet te grote keto crackers. Van de 7 koolhydraten zijn er 6 voor de kaassalade, en 1 voor de keto crackers.
Gebruik wit en zwart sesamzaad voor de crackers. Meng er eens pompoenpitten en/of zonnebloempitten doorheen. Of doe een eetlepel geraspte kokos erdoor. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het totale aan pitten en zaden altijd ongeveer 4-5 eetlepels bedraagt.
Cheddar (en andere harde kazen) is in principe lactosevrij.