Koolhydraatarme courgetti met asperges en gerookte zalm
Con
Voor de eerste asperges maaltijd van het seizoen heb ik een lekkere courgetti met asperges gemaakt, met gerookte zalm en avocado. Een licht lente maal met weinig koolhydraten.
Maak de asperges schoon: schil ze nauwkeurig en snijd het onderste stukje eraf. Kook de asperges in water met een snufje zout in ongeveer 8-10 minuten gaar.
Maak ondertussen courgetti van de courgettes met behulp van een spiraalsnijder.
Snijd de gerookte zalm in stukken, maar houd twee plakken apart. Pel en snipper de knoflook fijn. Pel de rode ui en snijd deze in (halve) ringen. Maak de avocado als je die gebruikt schoon en snijd ze in stukken (besprenkel deze eventueel met een beetje citroensap om bruin worden te voorkomen).
Doe een klein scheutje avocadoolie in een grote koekenpan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg de courgetti, de zalmstukken en de roze peperbessen toe en meng goed. Draai het vuur half en verwarm de courgetti al omscheppend goed. Doe dit niet te lang anders wordt de courgetti te vochtig. Breng pittig op smaak met zout, peper en dille.
Verdeel de courgetti over twee borden en leg de asperges erbij. Sprenkel de pijnboompitten en wat olijfolie over. Garneer de asperges met de achtergehouden plak zalm en eventueel met de avocado.
Tips
Voeg nog wat olijven en/of zongedroogde tomaat toe aan de courgetti met asperges.
LET OP: heb je een notenallergie of notenintolerantie, gebruik dan geen roze peperbessen. Deze zijn familie van de cashewnoot en kunnen een reactie uitlokken.