Veeg de portobello’s schoon met een keukenpapiertje. Maak van twee stukken aluminiumfolie in elkaar gedraaid twee ringen, waar je de portobello’s op kunt zetten als ze de oven in gaan. Leg de ringen in een ovenschotel waar de portobello’s in passen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Draai de steeltjes uit de portobello’s en snipper deze fijn. Snipper ook de rode ui. Meng dit met de pesto door de zachte geitenkaas. Breng pittig op smaak met zout en peper.
Vul de portobello’s met het geitenkaasmengsel, strooi de pijnboompitten erover, en strooi er nog wat dille over.
Zet de portobello’s 15 minuten in de oven (lees de blog voor tips voor het bakken). Serveer direct, bijvoorbeeld met een salade.
Tips
Suggesties voor extra vulling: olijven, zongedroogde tomaat, druiven (wel meer koolhydraten), gehakte walnoten. Neem in plaats van geitenkaas eens een pittige blauwschimmelkaas.