Vroeger maakte ik regelmatig een lekkere zalm lasagne. Tegenwoordig gebruik ik in plaats van lasagne deegvellen dunne plakken courgette. Gezond en koolhydraatarm!
Meng de crème fraîche met de pesto, meng dan de zalmsnippers erdoor. Zet tot gebruik terug in de koelkast.
Snijd of schaaf de courgettes in lange, dunne plakken. Snijd de champignons in plakjes en de prei in ringen.
Verhit de kokosolie in een pan en bak de champignons en prei tot het vocht van de champignons verdampt is. Meng de tomatenpuree erdoor, leng eventueel aan met een klein beetje water tot het een dikke saus is geworden.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Maak nu om en om laagjes van het tomaten-groente-mengsel, de plakken courgette en het zalmmengsel. Eindig met een laag courgette.
Bestrooi de zalm lasagne met de parmezaanse kaas en de gemalen amandelen, besprenkel met wat olijfolie.