Deze brownies zijn tarwevrij, glutenvrij en suikervrij. In plaats van met suiker worden deze brownies gezoet met dadels. Maar het echte onverwachte ingrediënt is: zwarte bonen.
Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Doe de dadels in een kommetje en giet er kokend water over totdat ze helemaal onder staan. Laat ze zo 10 minuten staan. Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden.
Spoel de zwarte bonen af onder de kraan en laat goed uitlekken. Giet de dadels af.
Doe de dadels in een keukenmachine en voeg de overige ingrediënten toe, maar houdt 1 el geraspte kokos en 1 el cacao nibs achter. Pureer het geheel tot een min of meer gladde massa, dit duurt ongeveer een minuut.
Bekleed een lage ovenschaal (mijn meet ongeveer 20x15cm) met bakpapier en giet het brownie mengsel erin. Gebruik een pannenlikker om al het deeg uit de kom te schrapen. Strijk het mengsel een beetje glad en bestrooi met de rest van de cacao nibs en de kokos, eindig met de gehakte pecan noten.
Bak de zwarte bonen brownies in 30-35 minuten gaar. Controleer met een prikker: deze moet schoon uit het deeg komen.
Laat het gebak helemaal afkoelen voordat je het snijdt.