Toen ik nog niet koolhydraatarm at, was deze feta taart als verjaardagstraktatie op mijn werk een hit. Hoog tijd dus voor een koolhydraatarme versie van deze Griekse kaastaart.
Snijd de feta in hele kleine stukjes, je kunt ze eventueel ook raspen. Smelt de boter in een steelpannetje, maar laat niet bruin worden.
Klop de eieren met een vork los in een kom. Roer eerst de gesmolten boter en dan de yoghurt erdoor. Voeg dan de feta en de geraspte kaas toe en roer goed door. Voeg dan de amandelen, het lijnzaad en het bakpoeder toe en roer nogmaals goed door.
Schep het mengsel met een lepel in een ingevette bakvorm (ik gebruik een siliconen bakvorm met doorsnede 23 cm). Strijk het mengsel glad. Bak de feta taart in 25-30 minuten goudbruin.
Meng ondertussen voor de salade de komkommer, tomaatjes en olijven en bestrooi met zout en peper.
Dien de taart op vergezeld van de salade, die je op het bord nog besprenkelt met wat goede olijfolie.
Tips
De fetataart is machtig, een kwart van de taart is in principe voldoende voor één persoon. Met een salade erbij (ik maak graag tomaatjes, komkommer, olijven en een drup olijfolie en flink peper en zout) heb je een prima lunch.
De afgekoelde taart kun je in blokjes gesneden ook als hartige koolhydraatarme snack serveren (leg er eventueel een olijf op en zet deze vast met een prikker).