Smeuïge chocolade pindakaas koekjes, zonder eieren en zonder meel. Glutenvrij dus! En er zit een bijzonder ingrediënt in: kikkererwten. Een verstopte portie groente in een koekje.
40grgrof gehakte chocolade70% of meer, of chocolade chips
25gryaconsiroop
1tlvanillepoeder
1tlwijnsteenbakpoeder
snufjezout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Spoel de kikkererwten goed af en dep ze zo goed mogelijk droog met keukenpapier.
Doe de kikkererwten in een keukenmachine. Voeg de pindakaas toe, dan de yaconsiroop en vanille, dan het bakpoeder. Maal het geheel zo fijn mogelijk, schraap indien nodig de wanden van de kom een paar keer, en laat de machine dan opnieuw draaien.
Voeg de gehakte chocolade of chocoladechips toe en meng zo goed als het gaat. Het deeg zal erg dik en plakkerig zijn, dat is oké. Vorm dan met natte handen 14 balletjes en leg ze op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Druk ze een beetje plat met een vork (ze rijzen niet enorm).
Bak de pindakaas koekjes in 10-15 minuten gaar, ze blijven vrij zacht en worden niet kruimelig of hard.
Let op: warm het lekkerst !
Tips
Voeg een klein handje fijn gehakte pinda’s toe, of druk een halve walnoot in het koekje voordat het de oven ingaat.
Je kunt de chocolade pindakaas koekjes invriezen en in de oven weer opwarmen (100 graden).