Een hit op de blog: een koolhydraatarme pannenkoek uit slechts twee (!) ingrediënten: eieren en roomkaas. Inderdaad, geen meel, zelfs geen amandelmeel. En toch smaakt-ie als een pannenkoek.
1tlpsylliumvezelsoptioneel, maar maakt je pannenkoek meer pannenkoek
snufjezout
kokosolie om te bakken
Zo maak je het
Mix de eieren samen met de roomkaas, een snufje zout en als je dat gebruikt de psylliumvezels met de handmixer tot een glad beslag. Dit duurt nog geen halve minuut. Laat 5 minuutjes rusten.
Verhit wat kokosolie in een middelgrote koekenpan (mijne heeft een doorsnee van 20 cm). Zet het vuur halfhoog en schenk de helft van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten. Keer en bak de andere kant ook twee minuten.
Bak de tweede pannenkoek op dezelfde manier.
Doe de pannenkoeken op een bord, en garneer met een klont echte boter. Eventueel oprollen en serveren.
Tips
Kaaspannenkoek : een plak cheddarkaas, wat gemberpoeder (of fijngesneden gember door het beslag), en een fikse klont roomboter.
Chocoladepannenkoek met fruit: je kunt voor een zoete versie een flinke theelepel carobepoeder of cacaopoeder (en eventueel wat erythritol) door het beslag mengen. Lekker om die keto choco pannenkoek te vullen met mascarpone en vers fruit en dan dubbelgeklapt te serveren.
Appelpannenkoek: beleg het pannenkoekenbeslag direct nadat je het in de pan hebt gegoten met een paar plakjes friszure appel. Voorzichtig keren, en voor het serveren bestrooien met kaneel. Levert 6 extra koolhydraten op.