Met eieren kun je alle kanten op. Vaak bak ik er een omelet of frittata van, makkelijk en voedzaam. Neem nou deze keto omelet met oesterzwam en gerookte zalm, een recept met een Oosters tintje.
Kluts de eieren met het gemberpoeder en wat peper en zout los in een kom. Maak de oesterzwammen schoon, snijd de grote exemplaren wat kleiner. Snijd de bosui in ringetjes houd het groen apart. Pel en snipper de ui, en hak de korianderblaadjes grof.
Verhit wat kokosolie in twee pannen. Verdeel de ui, het wit van de bosui en oesterzwammen over de pannen en bak in enkele minuten beetgaar. Schenk per pan ongeveer 1/2 eetlepel tamari over de oesterzwammen en meng goed. Verdeel dan het eimengsel over beide pannen en bak er een omelet van. Gebruik eventueel een bord om te keren.
Doe de omelet met oesterzwam over op twee borden. Verdeel de plakken gerookte zalm erover, en strooi de bosui-ringen en korianderblaadjes erover. Bestrooi tenslotte met sesamzaad.
Tips
Als je geen oesterzwammen kunt krijgen, kun je dit gerecht ook met champignons maken.
Houd je van pittig? Kruid de keto omelet extra met bijvoorbeeld een fijngesneden chilipeper.