Kwarktaart in een glas met koolhydraatarme crumble
Con
Dit recept lijkt bijna op taart, zo lekker. Het bestaat uit een mix van roomkaas en kwark, in laagjes afgewisseld met fruit en koolhydraatarme crumble van hazelnoten. Dat is luxe ontbijten!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ovenrek met bakpapier.
Meng in een kom de kwark, roomkaas, erythritol (als je dat gebruikt), kaneel en kardemom.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur, neem van het vuur en meng de hazelnoten erdoor.
Strijk het hazelnootmengsel uit op het ovenrek (hoeft niet heel netjes), en bak de hazelnoot-kruim in ongeveer 5-8 minuten totdat ze gaat kleuren. Blijf opletten want het kan ineens (te) snel gaan, de hazelnoten mogen niet verbranden. Haal de koolhydraatarme crumble uit de oven en laat even afkoelen. Maak ze eventueel wat losser met een vork.
Pak ondertussen twee mooie hoge glazen, en maak laagjes: begin met fruit, dan kruim, dan kwarkmengsel. Maak dan nog zo’n laag, eindig met fruit en kruim. Direct serveren.
Tips
Dit recept kun je ook met diepvries rood fruit maken (wel eerst laten ontdooien). Heb je geen kwark in huis maar wel Griekse yoghurt: daar kan dit recept ook prima mee gemaakt worden.