Feestelijke yoghurtmousse met kokos en marsepein-appel
Con
Op zoek naar een feestelijk ontbijt of dessert? Deze yoghurtmousse met kokos en marsepein-appel is een kanshebber! Verwen een ander of jezelf met dit luxe feestontbijt met de feestdagen.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Verhit een anti-aanbak steelpan zonder vet. Druk de marsepein met een vork fijn. Doe de marsepein met de kokosmelk in de steelpan en verwarm goed roerend 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg indien nodig nog wat kokosmelk toe (de kokosmelk voorkomt aanbranden en maakt smeuïg).
Was de appel(s), verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de appel met de kaneel bij de marsepein en roerbak ong. 5 minuten. Voeg indien gewenst wat bosbessen toe en roerbak kort mee.
Meng de yoghurt voorzichtig met de geslagen room en de geraspte kokos en verdeel over twee kommen. Verdeel het marsepein-appel mengsel over de kokosmousse. Strooi er tot slot nog wat kaneel over.
Tips
Met dit recept maak je een feestelijk ontbijt voor twee of dessert voor vier personen.
Een lekkere kruidige smaak geven koek- of speculaas kruiden in plaats van kaneel.
Een frisse noot geeft geraspte citroenschil (wel bio!) die je aan het appel-marsepein-mengsel toevoegt.