Yoghurtmousse met kokos en marsepein-appel

Yoghurtmousse met kokos en marsepein-appel

Yoghurtmousse met kokos en marsepein-appel recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Voor een luxe winters ontbijt maak je yoghurtmousse met kokos en top je die met marsepein-appel. Maar je kunt dit makkelijke gerechtje ook serveren als toetje.

Koffie, geen dag zonder

Ik ben een koffie-addict. Het is niet zo dat ik tien koppen op een dag drink, maar helemaal zonder kan ik niet. De must-have koppen zijn die ’s ochtends bij het ontbijt, en die na het avond eten. Mijn avondmaaltijd is niet afgerond als ik geen espresso heb gehad. Zo voelt het echt! Ik ben pas klaar met eten na die espresso.

Koffie met opgeschuimde amandelmelk ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

In de loop van de ochtend (en soms ook middag) maak ik vaak nog een latte van koffie met amandelmelk of cashewmelk. De ongezoete versies, natuurlijk. Dat smaakt minder zoet dan gewone melk, en in het begin moet je misschien een beetje wennen aan de smaak. Maar geloof me, het went. Ik vind het inmiddels lekkerder dan koffie met gewone melk.

Als ik in de stad ben en ergens koffie ga drinken, vraag ik meestal (als ik niet zwart drink) om de plantaardige melk variant. Gelukkig zijn er steeds meer cafés die dat hebben (geheimtip in Haarlem: ga eens koffie drinken bij het Hofje zonder Zorgen in de Grote Houtstraat, echt lekkere koffie hebben ze daar, ook met plantaardige melk verkrijgbaar). Wat ik wel jammer vind, is dat vaak de gezoete versie gebruikt wordt. En als je dat niet meer gewend bent, dan proef je dat meteen.

Yoghurtmousse met kokos en marsepein-appel recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Koffie, zelf gemalen het lekkerst

Wat dus NOOIT mag ontbreken bij mijn ontbijt: koffie! Vers, heet, en zwart.
’s Ochtends ga ik voor de ‘gewone’ koffie. Natuurlijk van zelf gemalen bonen. Sinds ik vorig jaar een super goedkope mega-goede elektrische koffiebonen-maler heb gekocht, wil ik niet anders meer. De (bio-) filterkoffie die ik nog had staan en die ik van plan was op te maken, heb ik uiteindelijk maar weggegeven voordat de houdbaarheidsdatum was overschreden, want ik vond ‘m gewoon niet lekker meer.
Dus als je bijna jarig bent, of voor Kerst nog een cadeau moet bedenken, vraag zo’n simpele machine, maal je eigen koffiebonen, en ga genieten van de lekkerste koffie die er is.

Yoghurtmousse met kokos en marsepein-appel recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Feestelijk ontbijt, of dessert

Natuurlijk ontbijt ik niet alleen met koffie. Ik ben niet zo van het vasten. Ik neem meestal een bakje yoghurt, waar ik dan mee varieer. En omdat de knusse tijd van het jaar er weer aankomt, heb ik een luxe winterse yoghurtmousse bedacht.

Deze yoghurtmousse is door het gebruik van appels niet erg koolhydraatarm. Maar omdat appels erg gezond zijn, is het echt niet erg om jezelf (of iemand anders) af en toe te verwennen met deze heerlijk yoghurtmousse. En omdat er marsepein in zit, doet dit ontbijt het extra goed rond de december-feestdagen. Of met Pasen natuurlijk. Een echt verwenontbijt wordt het, als je er een gekookt eitje bij doet. En vergeet de koffie niet …

Natuurlijk kan deze yoghurtmousse ook een feestelijke afsluiting van een uitgebreid diner zijn. Ik zou dan wel de porties halveren, want het is erg machtig. Toetje voor vier personen dus!


Yoghurtmousse met kokos en marsepein-appel

30 KH

Bereidingstijd: 10 minuten

Yoghurtmousse met kokos en marsepein-appel recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 2 personen:

1 grote appel (of 2 kleine)
paar bosbessen (optioneel)
40 gr (bio) marsepein
3-4 el kokosmelk
150 gr Griekse yoghurt
50 gr slagroom, geklopt
2 el geraspte kokos
1 tl kaneel plus extra om te bestrooien
1 el geschaafde amandelen

Zo maak je het:

 1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.
 2. Verhit een anti-aanbak steelpan zonder vet. Druk de marsepein met een vork fijn. Doe de marsepein met de kokosmelk in de steelpan en verwarm goed roerend 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg indien nodig nog wat kokosmelk toe (de kokosmelk voorkomt aanbranden en maakt smeuïg).
 3. Was de appel(s), verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de appel met de kaneel bij de marsepein en roerbak ong. 5 minuten. Voeg indien gewenst wat bosbessen toe en roerbak kort mee.
 4. Meng de yoghurt voorzichtig met de geslagen room en de geraspte kokos en verdeel over twee kommen. Verdeel het marsepein-appel mengsel over de kokosmousse. Strooi er tot slot nog wat kaneel over.

Tips:

 • Een lekkere kruidige smaak geven koek- of speculaas kruiden in plaats van kaneel.
 • Voeg voor extra luxe wat gehakte walnoten of pecannoten toe, of geroosterde kokosvlokken (roosteren in een droge koekenpan).
 • Een frisse noot geeft geraspte citroenschil (wel bio!) die je aan het appel-marsepein-mengsel toevoegt.
 • Maak met de overgebleven slagroom keto wafels.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


Eén reactie

 1. Janny

  Hi Conny, dank je wel voor dit recept. Was knetterlekker, hebben het als toetje gegeten vanavond. Omdat ik geen marsepein op voorraad had heb ik een recept gezocht en het zelf gemaakt. ‘Vrees’ dat het wat betreft de koolhydraten aardig richting de max gaat, maar dat mag de pret niet drukken. Komt, met mate, zeker weer op het menu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *