Een nostalgisch Hollands gerecht in een modern jasje: deze lammetjespap is gemaakt van tijgernotenmeel, kokos en hennepzaad. De pap is hierdoor glutenvrij, notenvrij en lactosevrij.
topping naar wensalleen wat erythritol, of noten, zaden, bosbessen etc.
Zo maak je het
Meng tijgernotenmeel, kokosmeel, kaneel, kardemom, hennepzaad en een snufje zout in een kommetje goed door elkaar.
Verwarm in een klein pannetje de kokosmelk met de plantaardige melk (niet laten koken). Doe het meelmengsel erbij en roer goed door. Laat de pap al roerende goed warm worden en een beetje binden. Dat duurt een paar minuten.Is de pap te dun, voeg dan nog een klein beetje kokosmeel toe. Te dik? Een scheutje melk.
Schenk de lammetjespap in een kom en versier met topping naar wens (ik heb wat bosbessen kort verwarmd, en verder wat zelfgemaakte speculaaspasta en hennepzaad toegevoegd).