Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en laat afkoelen.
Maak met de spiraalsnijder noedels van de courgette (de zogenaamde courgetti). Maak de oesterzwammen schoon en snijd grote exemplaren in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Verhit wat kokosolie in een roerbakpan. Roerbak de oesterzwammen zo'n 5 minuten. Voeg de bosui toe en roerbak nog een minuut. Zet het vuur dan laag en roer tamari en tamarinde erdoor. Breng pittig op smaak met zout en peper. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Verhit weer wat kokosolie in de pan, en roerbak de courgetti 2-3 minuten (niet te lang, dan laat de courgette te veel vocht los). Roer, als je dat wilt, de pinda's erdoor.
Maak de avocado schoon en snijd ze in plakken.
Maak twee borden of kommen op: verdeel de courgetti, broccoli, oesterzwam en avocado erover. Besprenk de avocado indien gewenst met (gerookt) zeezout. Verdeel de taugé (of alfalfa) over de kommen, sprenkel de sesamolie erover en serveer.
Tips
Je kunt deze salade met oesterzwam lauwwarm eten, maar ook eerst volledig af laten koelen voordat je ze serveert.