Geen plek meer voor een toetje? Misschien passen deze koolhydraatarme halva bonbons nog wel. Lekker bij een espresso ter afsluiting van je avondmaaltijd, maar als tussendoortje ook erg lekker.
1elyaconsiroopof ander vloeibaar zoetmiddel naar keuze
1elkokosoliegesmolten
15grgemalen amandelen
5grgeraspte kokos of kokosmeel
20grsesamzaad
1/2tlgemalen vanille
snufjezout
10grpistache notengehakt
Zo maak je het
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een keukenpapiertje en hak ze grof.
Meng de tahini met de yaconsiroop en kokosolie in een kom goed door elkaar. Meng daar dan de gemalen amandelen, kokos, sesamzaad, vanille en een snuf zout door.
Voeg de gehakte pijnboompitjes en pistaches toe en meng nogmaals goed.
Doe het mengsel in een platte schaal of vorm (of gebruik zoals ik siliconen bonbonvormpjes) en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Snijd indien nodig voor het opdienen in stukjes.
Tips
Het originele recept is van Dr. Mark Hyman.
Voor een originele halva vervang je de yaconsiroop door honing (wel meer koolhydraten).