Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarme speculaasbrokken
Con
Zelf koolhydraatarme suikervrije speculaasbrokken maken, die natuurlijk ook glutenvrij zijn. Het kan nu met dit eenvoudige recept. En je huis gaat er zo lekker van ruiken!
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
10
minuten
min
oventijd
30
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Zoete snack
Keuken
Hollands
Porties
12
brokken
Koolhydraten
2 kh
Dit heb je nodig
40
gr
tijgernotenmeel
35
gr
amandelmeel
30
gr
ery bronze
1
el
speculaaskruiden
snuf zout
25
gr
roomboter
1
ei
2
el
geschaafde of gehakte amandelen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng tijgernotenmeel, amandelmeel, ery bronze, speculaaskruiden en een snuf zout in een kom goed door elkaar.
Smelt de boter. Scheid het ei.
Klop het eiwit los en meng het door het meelmengsel. Meng dan de gesmolten boter erdoor. Kneed het beslag tot het een deegbal vormt.
Doe het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het uit tot een plak van ongeveer een centimeter dik.
Klop het eigeel los en strijk dat over de deegplak. Versier naar wens met gehakte of geschaafde amandelen.
Bak het speculaas 30 minuten in de oven. Let op dat de randen niet zwart worden!
Laat het speculaas volledig afkoelen, en breek het dan in stukken. Ik had 12 speculaasbrokken.
Tips
Maak ook eens de Zweedse versie van speculaas, koolhydraatarm natuurlijk:
pepparkakor
!