Het vervangen van tarwemeel door een koolhydraatarme meelsoort is heel lastig. Waarom dat zo is, kun je op mijn blog lezen. En ik geef je het recept voor koolhydraatarme broodjes gemaakt van kokosmeel.
Meng de droge ingrediënten in een kommetje: kokosmeel, psyillium vezels, bakpoeder en zout.
Kluts de eieren los in een beslagkom en roer de gesmolten kokosolie erdoor. Voeg dan het water toe en direct daarna het meelmengsel. Meng het geheel tot een egale massa en laat 5 minuutjes staan.
Vorm met vochtige handen vier broodjes van het deeg (is het te nat, voeg dan nog wat psyllium toe, is het te droog, dan een klein scheutje water). Bestrooi de broodjes indien gewenst met sesamzaad.
Bak de broodjes 25 minuten in de oven. Laat ze dan nog 5 minuten met de deur op een kier in de oven staan.
Neem de koolhydraatarme broodjes uit de oven en laat volledig afkoelen.
Tips
Deze koolhydraatarme broodjes hebben wel een uitgesproken kokossmaak, en daar moet je van houden. Heb je geen notenallergie, dan kun je ook het snelle koolhydraatarme broodje van amandelmeel proberen.
Wil je vegan broodjes maken, vervang de boter dan door gesmolten kokosolie (let op: nog meer kokossmaak!).