Met slechts 4 koolhydraten per koek kun je lekker genieten van deze koolhydraatarme en glutenvrije mokka ladies. Hollandse koeken voor bij de koffie, met een romige mokkavulling.
20grkokosroomgeen kokosmelk, maar het dikke romige deel
1tlespressopoeder
1tlcacaopoeder
25grerythritol bronze
75grpure chocoladeik nam 90%
6halve walnoten
Zo maak je het
Maak eerst de koekbodem en de mokkaroom
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng amandelmeel, psyllium, kokos, bakpoeder, vanille en een snuf zout in een kom door elkaar.
Breek de eieren erboven en meng goed door (ik gebruik gewoon een vork). Roer dan de gesmolten boter erdoor.
Strijk het deeg uit in een ingevette vierkante of rechthoekige ovenschaal (mijne meet ongeveer 24×16 cm), en bak in de oven in 15-20 minuten gaar. Laat afkoelen. Steek met een glas zes cirkels (diameter ongeveer 6 cm) uit het deeg.
Meng terwijl de koekbodem in de oven bakt, de mascarpone met de kokosroom, espressopoeder, cacaopoeder en erythritol. Zet minstens 20 minuten in de koelkast om iets op te laten stijven.
Maak de mokka ladies
Smelt de chocolade au bain Marie.
Haal de mokkaroom uit de koelkast, en verdeel ze over de zes koekrondjes. Bestrijk de koeken met de gesmolten chocolade (ik gebruik een siliconen spatel) en leg er direct een halve walnoot op. Zet de mokka ladies in de koelkast zodat de chocolade goed hard kan worden.
Tips
Wil je iets meer zoet, voeg dan in stap 2 van de koekbodem een eetlepel erythritol toe aan het meelmengsel.
De koekrestjes kun je gebruiken als topping op je yoghurt ontbijtje, of in het recept van mijn citroen trifle.