Was de winterwortel en snijd ze in (halve) plakjes. pel en snipper de ui. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Houd wat groen van de bosui achter voor de garnering.
Verhit de olie in een pan en bak de ui met de wortel kort aan. Voeg 300 ml water en de bouillonpoeder toe en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de pindakaas toe en roer goed tot de pindakaas is opgelost. Voeg dan de bosui en de kokosmelk toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
Breng de soep op smaak met de tamari, limoensap en evt. sambal. Garneer de pinda kokos soep voor het opdienen naar wens met sesamzaad en de achtergehouden bosui.
Tips
Je kunt de pindasoep eventueel binden met een theelepel tapiocameel die je eerst losroert in een scheutje water.
Als je edamame bonen in huis hebt, is dat een lekkere toevoeging.
Vegetariërs kunnen een hardgekookt ei toevoegen aan de pinda kokos soep, naar wens in plakjes of gehakt als garnering.