Oh yes! Er is weer geswiepswoepswapt en dat leverde een heerlijke Engelse lemon curd op die koolhydraatarm is, zonder suiker, én vegan! En zo'n potje is snel op hoor, want yum wat is dit lekker!
Boen de citroen goed schoon met warm water. Rasp de schil en pers de citroen uit.
Doe de poeder erythritol in een kom en meng citroenrasp en citroensap er goed door. Voeg dan de amandelmelk toe en roer goed. Voeg nu de agar toe en roer nogmaals goed.
Meng de maizena in een apart kommetje met 4 eetlepels water tot een glad papje. Roer het maizenapapje door het citroen-amandelmelk mengsel.
Doe het geheel over in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat de koolhydraatarme lemon curd 5 minuten al roerende zachtjes doorkoken.
Schenk de lemon curd in een schoon hittebestendig potje en laat volledig afkoelen.
Tips
Dit recept levert je een potje lemon curd van ongeveer 250 gram, totaal 24 koolhydraten. Dat zijn gemiddeld 8 porties.
Lemon curd is lekker op een koolhydraatarmecracker, in je ontbijt yoghurt, op eenmascarpone pannenkoek, bij jekoolhydraatarme wafels …
Naar een recept van de verantwoorde snoeper: lemon curd.