Con-serveert

Over Con

Hallo en welkom op mijn foodblog Con-serveert!

(click here for English)

Con-serveert is een foodblog met koolhydraatarme recepten. Die recepten zijn altijd glutenvrij en voornamelijk vegan en vegetarisch, met natuurlijke ingrediënten en makkelijk te maken. Snuffel in de ruim 450 recepten die inmiddels op de blog staan, kies iets lekkers uit, maak het, en geniet ervan!

Con in het kort
Wie is Con?
Duitsland
Tien vragen aan Con
Contact

Con in het kort

koffie addict | 70% vega, 20% vegan, 10% vis (of zoiets) | lactose-intolerant | wandelen wandelen en wandelen (en fietsen en dansen) | 50-something | content-creator | verliefd op mijn man en mijn tuin | E-piano | Poolse band Riverside | bosbessen fetisj | echte boter, maar dan wel echte | géén zuurkool | fotograferen | Bremen | Scandinavië | film kijken | houdt niet van diëten | ‘eten en laten eten’ |

Wie is Con?


Hi, ik ben Conny van Con-serveert - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Mijn naam is Conny, voor vrienden Con. Ik ben in 1966 geboren in Haarlem, deels getogen in Alkmaar, en woon inmiddels al weer een aantal jaar samen met manlief in de nabijheid van Bremen (Duitsland). Tussendoor heb ik twee jaar in Berlijn gewoond. Ik ben gek op eten en koken. Ja inderdaad, in die volgorde ;)

Na tig jaar in Nederland voor een groot groen telecommunicatiebedrijf in de IT gewerkt te hebben, ben ik in 2014 begonnen met deze receptenblog. Begin 2013 was ik namelijk gestart mijn eetpatroon om te stellen van eet-maar-raak naar koolhydraatarme voeding, of zoals dat hip heet ‘low carb’. Want er waren stiekem wat meer kilootjes aan mijn lijf gaan plakken, en die wilde ik om gezondheidsredenen graag kwijt. Dat lukte toen ik koolhydraatarm ben gaan eten. Bottom-line van een gezond koolhydraatarm voedingspatroon: weinig en alleen goede (complexe) koolhydraten, veel gezonde vetten en eiwitten, en voldoende bewegen.

Veel vetten … uhhh … ik kan dus roomboter eten? Kokos lattes drinken?? Extra olijfolie op de salade??? Geen chemische smakende light-producten meer!!! Al dat lekkers dat ik me jaren lang heb ontzegd … toen ik nog in streng diëten geloofde.

In ruim een half jaar tijd ben ik 18 kilo afgevallen, zonder er overdreven veel bij te sporten (beweging is absoluut belangrijk, maar je hoeft je niet zes dagen in de week in de sportschool in het zweet te werken hoor). Die eerste maanden heb ik koolhydraten geteld en absoluut koolhydraatarm gegeten (niet meer dan zo’n 40-50 KH per dag). Maar sinds ik op gewicht ben en blijf, eet ik meer (maar wel gezonde) koolhydraten. Wat niet altijd lukt hoor, maar hee, een keertje kan alles, toch?

Wandelen in de sneeuw in Duitsland ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Als extra en eigenlijk onverwacht cadeautje is ook een scala aan kwalen / kwaaltjes verdwenen: geen migraine meer (!), minder last van de jaarlijks terugkerende boompollen-allergie (ik gebruik in ieder geval vrijwel geen medicatie meer), niet meer verkouden / grieperig geweest sinds ik koolhydraatarm eet (edit 2019: oké, 1 keertje dan). En sinds ik gestopt ben met gluten en lactose is ook mijn PDS (prikkelbare darm syndroom) zo goed als verdwenen. Zie één van mijn blogs om meer te lezen over wat deze manier van eten voor mijn gezondheid heeft gedaan. Koolhydraatarme voeding (c.q. koolhydraatbewust eten) kan wellicht ook iets goeds voor jouw gezondheid doen!

Duitsland

Omdat ik als Nederlandse in het buitenland woon, vind ik het leuk om daar ook af en toe over te bloggen. Ook al is Bremen niet ver over de grens met Nederland, toch zijn er verschillen tussen het wonen in Duitsland en Nederland. En soms ook weer helemaal niet … ik schrijf er regelmatig over op deze blog. Maar ik blog ook over typisch Bremische dingen, zoals over de StadsmuzikantenKohlfahrtenTanz in der Mai, Stühlenrücken. Om maar iets te noemen.

Misschien heb je zelf ook plannen om te emigreren, of ken je iemand die dat wil? Of wellicht wil je Bremen eens als vakantiebestemming proberen, maar weet je er eigenlijk niets over? Of je wilt (aanrader!) Bremen met een bezoek aan de Kerstmarkt vereren?? Lees erover op mijn blog!

Kerstmarkt in Bremen ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Tien vragen aan Con

1. Wat is je favoriete gerecht?

Da’s meteen een moeilijk vraag zeg. Ik ben gek op eigenlijk alles, behalve zuurkool. Een recept dat ik zeer regelmatig maak: vegetarische big mac salade. Heerlijk! Maar ik ben ook gek op de Indiase keuken, een curry gaat er altijd wel in. En ik ben dol op pompoen. En op asperges. En vooral op bosbessen … en o ja, ik doe graag bijna overal een lekkere dikke klodder roomboter op of in. Dat kan als je koolhydraatarm eet!

Koolhydraatarme vegetarische Big Mac salade recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl
Veggie Big Mac salade

2. Wat lust je absoluut niet?

Zuurkool dus. Als kind hield ik dat al niet binnen. Ik ben sowieso geen grote liefhebber van de Hollandse keuken. Tenzij het om pannenkoeken gaat natuurlijk.

3. Wat kook je het liefst?

Goh, alweer zo’n moeilijke vraag. Ik kook het liefst wat ik ook het liefst eet!  En dan ligt het aan mijn stemming waar ik zin in heb. Er zijn dagen, dan heb ik gewoon zin in die pannenkoeken. Wel koolhydraatarm natuurlijk hè. Maar ik klus ook graag gerechten uit het Midden Oosten of Azië in elkaar, omdat ik de smaken uit veel wereldkeukens zo lekker vind. En ik maak graag roerbakschotels en éénpansgerechten, gewoon omdat het afwas scheelt ha ha.

4. Wat kook je het liefst niet?

Ik ben niet zo’n bakkoningin. Muffins, brood of cake bakken lukt meestal nog wel. Maar die fantastische taarten die je op de social media voorbij ziet komen, dat is niet mijn ding. Ik vind die recepten vaak veel te ingewikkeld. Mijn Duitse moorkop tompouce komt nog het dichtst in de buurt van taart, maar dan heb je het ook wel gehad.

Moorkop tompouce taartje, koolhydraatarm en glutenvrij recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl
Chocolade tompouce

5. Waarom ben je deze foodblog begonnen?

Goeie vraag. Er zijn toch al genoeg blogs op internet, zo ook foodblogs. Maar als je zoals ik houd van lekker koken, eten, én fotograferen, én je heb ook nog eens een IT-achtergrond, dan is het natuurlijk een leuke hobby, zo’n foodblog. Daarom ben ik eind 2014 gestart met Con-serveert. Met een Duits tintje vanwege mijn woonplaats dus.

Een tweede reden waarom Con-serveert is ontstaan: zelf ben ik, door mijn voedingspatroon om te stellen van eet-maar-raak naar koolhydraatarm, 18 kilo blijvend afgevallen. Daarbij ben ik ook nog eens een aantal gezondheidsproblemen de baas geworden. En dus wil ik graag mijn ervaringen en mijn recepten met de wereld delen. Ik merkte dat er op internet weinig aandacht voor vegan / vegetarisch koolhydraatarm eten is, en zo ontstond het idee een blog te beginnen. Ik hoop dat anderen erdoor geïnspireerd raken en stap enthousiast hun eigen keuken instappen om zelf aan de slag te gaan!

6. Hoe is de naam voor je blog ontstaan?

Mijn naam is Conny, voor vrienden en familie Con. Ik ben gek op eten en koken (in die volgorde) en serveer graag al het lekkers dat ik maak. Als je die twee woorden samenvoegt, ontstaat het woord “conserveert”, een term die zijdelings ook met eten te maken heeft. Zet er een streepje tussen, en je heb de naam van mijn blog: Con-serveert.

7. Wie maakt die mooie foto’s voor je blog?

Mijn blog is een soort eenmanszaak. Ik doe alles zelf: recepten ontwikkelen, koken en testen, blogteksten schrijven,  foto’s maken, de sociale media contacten onderhouden. Ik huur alleen af en toe wat technische ondersteuning bij manlief in. Alle foto’s zijn dus – tenzij uitdrukkelijk anders vermeld – allemaal door mijzelf geschoten. © Con-serveert dus. Ze zijn trouwens gemaakt met mijn geweldige Panasonic Lumix DMC-LX5, die ik al jaren heb.

wortelpeterselie soep met peterselie
Wortelpeterseliesoep

8. Wat voor recepten vind je op Con-serveert?

Ja duh, koolhydraatarme natuurlijk ;-)
Soms zijn deze recepten koolhydraatbeperkt (een koolhydraatje meer), soms ketogeen (zeer weinig koolhydraten). Maar ze zijn voornamelijk vegan of vegetarisch (af en toe verschijnt er ook een vis recept), en altijd glutenvrij / tarwevrij. Ik kook zo veel mogelijk met natuurlijke producten, maar overdrijf het niet. Zelf tomatenpuree maken is wel een ding, dus dat komt gewoon uit een blikje hoor. Omdat ik niet van gedoe hou, zijn de meeste recepten makkelijk te maken. En af en toe smokkel ik een beetje met de koolhydraten, want koken én eten moet wel leuk blijven natuurlijk!

9. Wat is onmisbaar in jouw keuken?

Mijn koffiezetapparaat natuurlijk! Maar als je doelt op keukengerei dat ik graag gebruik als ik aan het kokkerellen ben, dan zijn dat mijn Deense klopper om deeg mee te roeren, en mijn olijfhouten spatels die ik járen geleden in Zuid-Frankrijk op de markt heb gekocht.

10. Wat is jouw succesrecept?

Het meest bekeken recept op de blog is met stip mijn koolhydraatarme broodje van amandelmeel. Lekker snel klaar in de magnetron, maar het kan ook in de oven gemaakt worden.

Koolhydraatarm broodje van amandelmeel recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl
snel koolhydraatarm broodje

Contact

Wil je contact met Con opnemen? Dat gaat het makkelijkst via de contact pagina (ik beantwoord elke reactie persoonlijk), of op de sociale media. Daar kun je Con-serveert ook volgen, zodat je geen recept mist!

Disclaimer: ik ben wel een ervaringsdeskundige maar geen wetenschapper, en baseer mijn mening over gezond eten op mijn eigen ervaring en op informatie die vrij op internet toegankelijk is. Het is aan jezelf om te bepalen of je al dan niet dezelfde mening hebt.

Bremen Marktplatz
Bremen bij nacht / Bremen by night

(Laatst bijgewerkt: augustus 2021)


About (for non-Dutchies)

Hi, and welcome to my foodblog Con-serveert (translates to Con-serves)!

Con in short

coffee addict | lactose intolerant | hiking hiking hiking (and biking and dancing) | 50-something | content-creator | in love with my hubbie and my garden | E-piano | Polish band Riverside | blueberry fetisj | real butter, and only the real stuff | no sauerkraut | 70% vegetarian, 20% vegan, 10% fish (or something like that) | photographing | Bremen | Scandinavia | watching movies | doesn’t like diets | ‘eat and let eat’ |

Who is Con?

My name is Conny, friends call me Con. I looove eating and cooking (in that particular order) and love to serve the most yummy dishes. Hence the name of my blog (Con-serveert translates to Con-serves).
I was born in 1966 in Haarlem, and partly grew up in Alkmaar (Netherlands). Since a couple of years I’m living near Bremen (Germany). In between I’ve lived in Berlin for two years.
I started this low carb foodblog because I loooove good food, cooking and photographing, have an IT-background (I worked a zillion years in an IT job for the largest “green” phone company of the Netherlands), so having a foodblog is a perfect hobby for me. Another reason I started this blog is because I lost 18 kilograms by changing from ‘all-you-wanna-eat’ to low carb / moderate carb. Oh, and improved my health too in the process. So I really wanted to share my recipes, which are all low or moderate carb (sometimes keto), but are also always vegan / vegetarian (sometimes fish), and always gluten free.
Although this blog is only in Dutch (you could use a translator like Deepl), I hope my recipes can inspire you to dive into your own kitchen and start cooking healthy!
Feel free to follow on social media (Pinterest and Facebook only Dutch, Instagram Dutch and English):

Disclaimer: I am an expert by experience, but I’m not a scientist and I base my opinion about healthy food on my own experience and on information you can find on the internet. It’s up to you to decide whether you agree or not.


5 reacties

 1. Peter Kelderman

  Ha Con,
  Top, dat je jouw kook avonturen ter beschikking van de (Nederlandse) wereld stelt. Wij hebben na een keto fase met veel vlees, inmiddels verscheidene van je recepten geproefd. Vooral de curries vallen door het kruidenmengsel bijzonder in de smaak.
  Ten aanzien van je website een kleine opmerking: het lijkt erop, dat de zoekroutine die je gebruikt achter de zoekregel niet echt in staat is “iets verder te kijken, dan z’n neus lang is”. Of zoals ik het meestal tegen anderen zeg: de zoekfunctie is nogal rigide. Het zou fijn zijn als ik kikkererwt intik, dat ik dan alle recepten met kikkererwt op een rijtje krijg. Maar verder: top, je bent zeker nog niet van ons af!

  1. Dank je wel voor het compliment. Het is altijd leuk om te lezen dat mensen graag je recepten maken. Daar doe ik het voor!
   Over de zoekfunctie: ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Ik ben al een tijdje op zoek naar een betere oplossing, maar heb nog geen goede oplossing kunnen vinden die past bij mijn site. Ik ga er weer eens mee aan de slag, want eerlijk gezegd stoort het mijzelf ook wel een beetje.
   Je bent trouwens de eerste die feedback geeft over de werking van de site, niet alleen over de recepten zelf ;-) en dat vind ik erg leuk!
   Ik heb je reactie overigens verplaatst naar de pagina “Over Con”.
   Nogmaals dank voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *