Over Con

Over Con

Hoi, welkom op mijn foodblog Con-serveert!
(click here for non-Dutch)

Con in het kort:
koffie addict | 75% vega, 20% vegan, 5% vis (of zoiets) | fietsen fietsen fietsen (en wandelen) | E-piano | Poolse band Riverside | bosbessen fetisj | echte boter, maar dan wel echte | fotograferen | Bremen | Scandinavië | bioscoop | houdt niet van diëten | stadsbibliotheek | ‘Eten en laten eten’ |

Wie is Con?

foodblog con-serveert bremen

Mijn naam is Conny, voor vrienden Con. Ik ben gek op eten en koken (in die volgorde). Vandaar de naam van mijn blog.
Ik ben geboren in Haarlem, deels getogen in Alkmaar, en woon inmiddels al weer een paar jaar in Bremen (Duitsland). Met manlief woon ik aan de rand van de stad in een super leuk appartement met een mini-balkon (maar heel knus hoor). Van 2017 tot september 2018 heb ik de meeste tijd in Berlijn doorgebracht.

Na tig jaar in Nederland voor een groot groen telecommunicatiebedrijf in de IT gewerkt te hebben, ben ik begonnen aan een ‘sabbatical voor onbepaalde tijd’ in Bremen. En tot nu toe bevalt dat prima! Ik vul mijn dagen voornamelijk met bloggen, fietsen, wandelen, bibliotheek-bezoeken, koken en eten, en koken en eten :-D . Want er worden heel wat recepten bedacht, gemaakt, veranderd en vooral genoten! Manlief is daarbij een gewillig en dankbaar ‘slachtoffer’ ;-) .

Waarom deze foodblog?

Er zijn toch al genoeg blogs op internet, zo ook foodblogs. Maar als je zoals ik houd van lekker koken, eten, én fotograferen, én je heb ook nog eens een IT-achtergrond, dan is het natuurlijk een leuke hobby, zo’n foodblog. Daarom ben ik eind 2014 gestart met Con-serveert. Met een Duits tintje vanwege mijn woonplaats dus.

Een tweede reden waarom Con-serveert is ontstaan: zelf ben ik, door mijn voedingspatroon om te stellen van eet-maar-raak naar koolhydraatarm, 18 kilo blijvend afgevallen. Daarbij ben ik ook nog eens een aantal gezondheidsproblemen de baas geworden. En dus wil ik graag mijn ervaringen en mijn recepten met jullie delen! Hopelijk raak je erdoor geïnspireerd en stap je straks enthousiast je eigen keuken in om zelf aan de slag te gaan.

Wat voor recepten vind je op Con-serveert?

Ja duh, koolhydraatarme natuurlijk ;-)

Omdat ik niet van gedoe hou, zijn de meeste recepten makkelijk te maken. En af en toe smokkel ik een beetje met de koolhydraten, want koken én eten moet wel leuk blijven natuurlijk!
Hier kun je alle recepten die op Con-serveert staat zien.

Koolhydraatarme lowcarb recepten con-serveert
In de vakantiekeuken in Denemarken

Bremen

Omdat ik als Nederlandse in het buitenland woon, vind ik het leuk om daar ook over te bloggen. Mijn hoofdverblijfplaats is Bremen, maar ik heb in 2017 en een groot deel van 2018 veel van mijn tijd in Berlijn doorgebracht. Ook niet verkeerd!
Misschien heb je zelf ook plannen om te emigreren, of ken je iemand die dat wil? Of wellicht wil je Bremen eens als vakantiebestemming proberen, maar weet je er eigenlijk niets over? Of je wilt (aanrader!) Bremen met een bezoek aan de Kerstmarkt vereren?? Lees erover op mijn blog!

Het leven in Bremen is leuk!! Er is altijd iets te beleven. De stad is mooi, de mensen zijn ‘nordisch’ relaxed. Er is veel groen, je kunt er geweldig fietsen. En Bremen is niet ver van Hamburg (ook een super leuke stad).

Bremen Marktplatz
Bremen, Marktplatz bij nacht

Ook al is Bremen niet ver over de grens, toch zijn er verschillen tussen het wonen in Duitsland en Nederland. En soms ook weer helemaal niet … ik schrijf er regelmatig over op deze blog. Maar ik blog ook over typisch Bremische / Duitse dingen, zoals over de StadsmuzikantenKohlfahrtenTanz in der Mai. Om maar iets te noemen.

De foto’s

De foto’s op mijn foodblog zijn – tenzij anders vermeld – allemaal door mijzelf geschoten. © Con-serveert dus. Ze zijn gemaakt met mijn geweldige Panasonic Lumix DMC-LX5.
Wil je een foto gebruiken, neem dan even contact met mij op.

koolhydraatarme bloemkoolpap met gebakken pruimen

Interesse in Bremen / Berlijn / Nederland foto’s? Kijk dan eens op mijn andere Instagram-account!

Contact

Dat gaat het makkelijkst via de contact pagina, of op de sociale media.

Disclaimer: ik ben wel een ervaringsdeskundige maar geen wetenschapper, en baseer mijn mening over gezond eten op mijn eigen ervaring en op informatie die vrij op internet toegankelijk is. Het is aan jezelf om te bepalen of je al dan niet dezelfde mening hebt.


Hi, and welcome to my foodblog Con-serveert (translates to Con-serves)!

Hazelnoot dadel balletjes recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

 3 reacties op “Over Con”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *