Nieuw hier?

Vanaf vandaag lekker koolhydraatarm eten!
Wil je meteen de keuken in? Een alfabetisch overzicht van alle recepten (met foto’s) vind je hier.
De koolhydraatarme recepten van Con-serveert zijn altijd zonder vleeszonder tarwezonder gluten en zonder geraffineerde suikers.
Het aantal bij de recepten vermelde koolhydraten geldt per persoon/portie, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.


Kort kennismaken

Con-serveert foodblog minder koolhydraten maximale smaak koolhydraatarme receptenHoi, ik ben Conny (zeg maar Con), en roer in de pannen in mijn eigen keuken in Bremen, Duitsland. Ik ben gek op eten en koken (in die volgorde), fotograferen, fietsen, muziek en nog veel meer. Je kunt meer over mij hier en hier lezen.

Als je voor het eerst mijn blog bezoekt, maak het je dan gemakkelijk en neem de tijd om lekker rond te snuffelen, vind ik leuk! Er staan inmiddels meer dan  200 koolhydraatarme recepten op de blog, dus er is vast iets voor jou bij. Of je nu (net als ik) ontbijt-lover bent, of meer een toetjesmonster, voor elke menugang is er wat lekkers te vinden. En ook het verantwoorde tussendoortje wordt natuurlijk niet vergeten.

Over de recepten

Ik kook uitsluitend koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt: lowcarb en midcarb noem ik dat. De recepten zijn niet moeilijk te maken, want ik houd namelijk niet zo van poespas. Er komen vrijwel geen pakjes en zakjes aan te pas. Puur en gezond eten dus!
Je vindt geen vlees op Con-serveert, alleen koolhydraatarme recepten in de categorie vegan, vegetarisch of (heel soms) vis.

sandwich zoete aardappel tempeh avocado
Sandwich van zoete aardappel

Omdat ik zelf niet zo van de Hollandse pot ben, vind je veel recepten uit de wereldkeuken: van Amerika tot India, maar ook Duits natuurlijk. Tevens is het mogelijk om op speciale dieetwensen te zoeken, bijvoorbeeld lactosevrij, notenvrij, of raw.
Alle recepten zijn altijd zonder vlees, zonder tarwe, zonder gluten en zonder geraffineerde suikers.

Koolhydraatarme recepten

De recepten zijn op categorieën ingedeeld, gebaseerd op het aantal koolhydraten. Dat kan je helpen om het voor jou juiste koolhydraatarme recept te vinden:

Koolhydraatarm – maximaal 30 KH

Koolhydraatbeperkt – gezonde koolhydraten tot een maximum van ongeveer 50 KH

Keto – maximaal 5 KH (bij uitstek geschikt voor een balansdag)

Ook kun je via de tagcloud recepten op ingrediënt zoeken, of met de seizoenen koken, bijvoorbeeld herfst-recepten.

Meer weten?

Wil je eerst meer weten over koolhydraatarme c.q. koolhydraatbeperkte voeding? Lees dan hieronder gewoon even verder.

Bedankt voor het langskomen, en kom snel weer!
Liefs, Con

O ja, als je op de hoogte wilt blijven van wat er op Con-serveert gebeurt, wordt dan gewoon volger ;-) of meld je aan voor de mail-service (rechts in het menu) !
Con-serveert is te vinden op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin’.


De koolhydraat

De koolhydraat (KH). Nogal verguisd de laatste tijd, want koolhydraatarm eten (ook wel low carb genoemd) is de laatste jaren enorm populair geworden. Logisch, want het beperken van de koolhydraat-inname is goed voor je gezondheid, en in veel gevallen val je er ook nog eens van af! Was Dr. Atkins in de jaren zeventig de meest bekende en zo’n beetje enige promotor van koolhydraatarme of low carb voeding, sindsdien is er veel veranderd. Low carb is hip, er komen steeds meer koolhydraatarme kookboeken op de markt, en er is een veelvoud van koolhydraatarme blogs en sites op internet te vinden.
En wat super leuk dat jij de mijne hebt gevonden!

koolhydraatarm dieet humor
Bron: Pinterest

Je zult merken dat je dieet als je minder koolhydraten eet, meer vetten en eiwitten zal bevatten. En ik zal je iets verklappen: van (goed) vet wordt je niet vet. De truc is om gezonde vetten op je bord te laten belanden, die er (samen met de eiwitten) ook nog eens voor zorgen dat je na het eten een voldaan gevoel hebt. Hoog tijd dus om je angst voor vet te laten varen en volop te genieten van die lekkere scheut olijfolie over je salade, van noten in je smoothie, en natuurlijk van avocado’s.

courgetti raw mango avocado saus
Courgetti met avocado mango saus (raw)

Wat is dat, koolhydraatarm eten?

Ben je nieuw in de low carb wereld, dan is het een goed idee om eerst onderstaande links te verkennen voordat je je op de recepten stort. Je vind er meer informatie over wat koolhydraatarme voeding eigenlijk is, waar je op moet letten als je koolhydraatarm gaat inkopen, en hoe je zelf kunt starten met een koolhydraatarme lifestyle (spoiler: gewoon beginnen dus ;-) ). Ook vind je hier een overzicht van (een aantal van) de koolhydraatarme diëten die er tegenwoordig zijn, en lees je meer over de glycemische index.

Inspiratie!

Misschien eet je al langer koolhydraatarm en ken je het klappen van de zweep. Waarschijnlijk ben je dan alleen op zoek naar inspiratie voor in de keuken en wil je een lekker en makkelijk koolhydraatarm recept om te maken. En die vind je hier!
Alle koolhydraatarme recepten op Con-serveert
Meest recente recepten
Recepten uit het Midden Oosten
Paleo recepten
Recepten met aubergine

en nog veel meer …

Foto’s van eten inspireren altijd! Een greep uit recepten-collectie van Con-serveert.

Populair

Bloemkool

 

Verantwoord snoepen

Aan de slag!

Wil je ook kennismaken met lekkere koolhydraat-gereduceerde recepten? Ga snel naar het recepten overzicht en ga aan de slag! Of meld je aan voor de mailing-lijst om nooit een recept te hoeven missen!

 

Mail-service

Abonneer je op de mail-service en ontvang wekelijks een mail als er een nieuw recept is.

Door je te abonneren op de mail-service, ga je akkoord met de privacyverklaring van Con-serveert. Je kunt altijd opzeggen.

Ik wens je (nogmaals) veel kook- en eetplezier met de koolhydraatarme recepten van Con-serveert!

Liefs, tot snel, Con


Mocht je vragen hebben over koolhydraatarm eten, over een recept, of wil je gewoon een reactie achterlaten, schroom niet en neem contact met mij op. Dat kan eenvoudig via de contact pagina, of op de sociale media.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*