Elf vragen aan Con-serveert

Elf vragen aan Con-serveert

Een flink gevulde omelet met spinazie en champignons vormt een goede koolhydraatarme lunch op je bord ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Afgelopen week ben ik genomineerd door Anne van www.voedinginbalans.com voor de Liebster Award. Anne is nog maar pas begonnen met bloggen, maar ze heeft al een aantal heerlijke recepten op haar blog gepost.
Dank je wel lieve Anne, voor deze Liebster award nominatie! En dank je wel voor die moeilijke vragen ;-) … nee hoor, ik vond het hartstikke leuk ze te beantwoorden!

Liebster award

De Liebster award is een soort wisseltrofee, een manier voor bloggers om elkaar in het zonnetje te zetten en om elkaar beter te leren kennen. Voordeel voor de lezers is dat die blogs onder de aandacht van deze lezers worden gebracht. Leuk toch, want zo leer jij leuke foodblogs kennen die je misschien helemaal nog niet kent.

Liebster award logo: elf vragen aan Con-serveertBij deze nominatie horen elf vragen die bedacht zijn door de blog waar ik door genomineerd ben. Anne heeft voor haar genomineerden een paar pittige vragen bedacht, die ik hieronder beantwoord. Zo leren jij mij ook weer een beetje beter kennen!

Elf vragen aan Con

1. Wie ben jij?

Ik ben Conny (vrienden noemen mij Con), en ben een vijftig-plusser (goh wat klinkt dat oud) met Haarlem als bakermat. Zes jaar geleden hebben manlief en ik de stap gewaagd en zijn geëmigreerd naar Duitsland. Ik woon in Bremen, maar breng sinds ruim een jaar veel van mijn tijd in Berlijn door.

Bremens bekendste inwoners ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

 

2. Wat heb je voor school/opleiding gedaan?

Na het VWO heb ik een korte flirt met het conservatorium gehad. Ik speel namelijk sinds mijn zesde piano, en het leek mij wel wat om pianolerares te worden. Toen dat toch niet helemaal bleek te zijn wat ik me ervan had voorgesteld, ben ik gaan werken bij PTT, later KPN en ben ik zoals dat heet IT-er geworden.

3. Hoe ben je op de naam van je blog gekomen?

Wat een leuke vraag! Die houd ik erin …
Een naam bedenken voor je blog is best lastig. Ik heb een foodblog met koolhydraatarme recepten, maar wilde me qua naam daar niet meteen op vastpinnen. Je weet nooit hoe het gaat in het leven, toch? En dus heb ik mijn bijnaam Con gekoppeld aan het woord ‘serveren’. Zowel serveren als conserveren zijn termen die iets met eten te maken hebben, maar gezonde voeding zorgt er ook voor dat je zelf goed ‘geconserveerd’ blijft. En zo is Con-serveert ontstaan: ik serveer jou lekkere gezonde recepten met weinig koolhydraten op mijn blog.

Con-serveert ~ koolhydraatarme recepten ~ logo ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

4. Hoelang ben je al aan het bloggen?

Even rekenen …3,5 jaar.

5. Wat is jouw favoriete (healthy) hotspot?

Mijn favoriet bevindt zich in Berlijn: Simply Keto! (edit 2022: het café bestaat niet meer, het is alleen nog een online shop.)
In dit café wordt uitsluitend koolhydraatarm, zelfs ketogeen gekookt. En dat ook nog eens glutenvrij en suikervrij. Hier eet je een heerlijke punt Raffaelo-taart met slechts 4 koolhydraten, bestel je je bulletproof koffie, of eet je een pizza funghi met welgeteld 7 koolhydraten.

Koolhydraatarm ketogeen café Simply Keto in Berlin Mitte

Ontbijten kun je er ook: je krijgt zelfgebakken koolhydraatarme glutenvrije broodjes met kaas en/of worst, een flinke klont boter, een gekookt ei, avocado en salade. Precies zoals het hoort als je gezond koolhydraatarm eet. Simply Keto heeft ook een klein winkeltje in het café, en je kunt online bestellen. Helaas verzenden ze (nog) niet naar Nederland.

6. Wat doe jij het liefst in je vrije tijd? (naast bloggen natuurlijk ;-) )

Eten natuurlijk :-D :-D
Nee alle gekheid, ik fiets en wandel veel en graag, ga graag naar de film. Het liefst zit ik elke dag in de Stadsbibliotheek van Bremen. Maar mijn allergrootste hobby is muziek! Ik speel piano, maar ook slagwerk. Ik luister heeeeeeel graag naar muziek in alle soorten, van klassiek tot hardrock en alles wat daar tussenin ligt. Ik ga dan ook graag naar concerten, hoewel ik dat niet meer zo vaak doe als vroeger, want tegenwoordig moet je eerst je spaarvarken stukslaan voordat je een kaartje kunt betalen.

7. Wat heb je altijd in je keuken staan en waarom?

Koffie! #geendagzonder
Ik ben een echte koffie-liefhebber. Niet dat ik twintig koppen per dag drink hoor, maar ik kan me ‘s avonds als ik net in bed lig al verheugen op het bakkie koffie de volgende morgen. De lekkerste koffie zet ik met mijn geliefde Moccamaster apparaat (oeps, maak ik daar per ongeluk reclame?). En ik heb natuurlijk een melkopschuimer, voor mijn dagelijkse latte met amandelmelk. Mijn diner is pas af als ik mijn espresso op heb.

Moccamaster koffiezet apparaat

8. Kook/Bak je het liefst hartig of zoet?

Misschien gek voor een foodblogger, maar een bak-koningin ben ik niet zo. Ik kook dus vooral, en dan het liefst hartig. Reden daarvoor is ook dat je als koolhydraatarme eter nu eenmaal geen suiker eet, en sowieso weinig zoet.

9. Wat is jouw favoriete gerecht of snack?

Oooh, moet ik echt kiezen? Dan ga ik voor mijn koolhydraatarme nasi goreng met bloemkoolrijst. Of nee, pannenkoeken! Uhh … fatbombs!!! Wacht, zoete aardappel rösti met zalm! Maar een perfect gekookt eitje vind ik ook niet te versmaden. Je ziet het, ik houd niet alleen van koken, maar ook van lekker eten ;-) .

Koolhydraatarme nasi goreng van bloemkoolrijst

10. Wie is je voorbeeld?

Goh, moeilijke vraag. Een voorbeeld heb ik eigenlijk niet echt. Waarschijnlijk ben ik daar een beetje te eigenwijs voor, en doe ik gewoon het liefst mijn eigen ding.

11. Wat is jouw guilty pleasure?

Mijn guilty pleasure is een patatje met mayo in de stad. Die patat is natuurlijk ‘not done’ als je koolhydraatarm eet, en ze wordt ook niet in de meest gezonde olie gebakken, maar aangezien mijn levensmotto is ‘een keertje kan alles’, kan ik er echt enorm van genieten. En daarna gewoon weer braaf koolhydraatarm eten!

De nominees

En dan is het nu mijn beurt om 5 collega foodbloggers te nomineren voor de Liebster award!

Isabel van Tastecelebration.com

Annemiek van Eet het beter

Sytske van Het keukentje van Syts

Elianne van De wereld op je bord

Marije van Lekker & Gezond eten – kha

Mijn elf vragen aan jullie:

 1. Wie is de persoon achter jouw blog?
 2. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 3. Hoe ben je op de naam van je blog gekomen?
 4. Wat zou je zijn geworden als je geen foodblogger was?
 5. Wat vind je echt absoluut helemaal niet te eten?
 6. Welke muziek / welk lied raakt altijd een gevoelige snaar bij jou?
 7. Met welk ontbijt start jij je dag?
 8. Voor welk gerecht kunnen ze je ‘s nachts wakker maken?
 9. Wat is jouw lievelingskookboek?
 10. Chocolade of pindakaas?
 11. Waar word jij gewoon erg blij van?

De regels voor de genomineerden zijn als volgt:

* Bedank degene die jou heeft genomineerd (mij dus ;-) ) 🙂
* Post een link naar mijn blog in jouw bericht
* Zet een foto van de Liebster Award op jouw blog
* Beantwoord de vragen die je gesteld zijn
* Nomineer zelf 5 bloggers en hun blog
* Informeer de genomineerden en bezorg hun een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen
*Kopieer deze regels in je blogpost


4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *