Chocolade kokos paaseitjes

Chocolade kokos paaseitjes

Koolhydraatarme chocolade kokos paaseitjes recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert-nl

Paaseitjes maak je dit jaar zelf! En dat met maar drie ingrediênten. Gebruik een goede pure chocolade (voor mij geldt hoe puurder hoe beter) en duik met je (klein-)kinderen de keuken in!

Pasen staat voor de deur

Heerlijk hè, die periode in de lente dat er zoveel feestdagen zijn. Veel werkweken zijn een stuk korter dan anders. Maar niet die van een foodblogger hoor. Voor foodblog-land zijn het hoogtijdagen, want heel Holland bakt, kookt en grillt dat het een lieve lust is met de feestdagen. En dan wil je als foodblogger je lezers natuurlijk wel inspireren!

Nog maar even en dan staat er een lekker lang Paasweekend voor de deur. In Duitsland nog iets langer dan in Nederland, want Goede Vrijdag is in Duitsland een officiële vrije dag. Tja, verschil moet er zijn …

Paas-chocolade is inmiddels al máánden te krijgen in de supermarkten. Ook in Duitsland ligt bij wijze van spreken een dag na Nieuwjaar de eerste chocolade Paashaas al in de schappen.
In Nederland worden volgens mij voornamelijk paaseitjes ingeslagen, in allerlei smaken. Als kind plukte ik als eerste de roze paaseitjes eruit. Ja, toen al was ik gek op pure chocolade.

Paashaas

De Paashaas speelt in Duitsland een grote rol, en dus vind je hier meer chocolade paashazen dan eieren. De paaseitjes die je vindt, zijn meestal  wat groter dan die in Nederland, en gevuld met bijvoorbeeld nougat of krokant. Duitsers eten met Pasen nog veel meer chocolade dan met Kerst … begin je al te watertanden?

In 2016 was er nog een rel in Duitsland rond de chocolade Paashazen, die bij tests kankerverwekkende mineraalolie bleken te bevatten. En dat gold niet alleen voor de goedkopere hazen, maar ook voor de premium merk paashazen.
Dan kun je je paas-chocolade maar beter zelf maken, toch? Zo weet je wat erin zit. En ook wat er niet in zit, namelijk suiker! En dus bevatten deze zelfgemaakte paaseitjes een stuk minder koolhydraten. In het recept voor deze chocolade kokos paaseitjes heb ik trouwens biologische en pure chocolade gebruikt. Wil je graag vegan paaseieren maken, let er dan op dat de chocolade die je koopt vegan is.

Lekker kliederen

De paaseitjes zijn snel gemaakt. Je krijgt er lekkere smerige chocolade-handen van, dus je (klein-)kinderen zullen waarschijnlijk graag willen helpen met het maken van deze paaseitjes, want daarna kun je heerlijk je vingers aflikken!

Het recept maakt tien paaseitjes, niet te veel dus, zodat je niet in de verleiding hoeft te komen om hele zakken leeg te eten. Het zijn ook echte fat bombs of vetbommetjes, dus je zit snel vol. Maar het recept kan makkelijk verdubbeld worden als je de paaseitjes ook voor je visite wilt klaarmaken!

chocolade kokos paaseitjes koolhydraatarm

Keto chocolade kokos paaseitjes

Con
Keto paaseitjes maak je dit jaar zelf! Een makkelijk klieder-klusje waarbij je (klein-)kinderen waarschijnlijk graag zullen helpen. Want je vingers aflikken is misschien wel het leukst!
Bereidingstijd 10 minuten
wachttijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Zoete snack
Keuken Algemeen
Porties 10 stuks
Koolhydraten 1 kh

Dit heb je nodig
  

  • 75 gr pure chocolade min. 80%
  • 10 gr geraspte kokos plus wat extra om te bestrooien
  • 75 ml kokosroom het dikke deel uit een blik
  • 1 tl yaconsiroop optioneel

Zo maak je het
 

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Meng de kokosroom en de geraspte kokos er goed door. Extra zoeten is eigenlijk niet nodig, maar wil je dat toch, voeg dan ook 1 tl yaconsiroop toe.
  • Nu komt het klieder-klusje: vorm balletjes van de massa, en leg ze op een plank die je hebt bekleed met bakpapier (en die in je vriezer past).
  • Strooi wat geraspte kokos in een bord en rol de balletjes erdoor. Geef ze met je handen meteen de vorm van een paaseitje en leg ze terug op de plank.
  • Het leukste onderdeel: vingers aflikken!
  • Leg de paaseitjes minstens een half uur in de vriezer. Daarna kun je ze ook in de koelkast bewaren.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *