Gembershots

Gembershots

Gembershots recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl
In de winter kun je wel wat extra hulp voor je immuunsysteem gebruiken. Neem daarom eens een wellness shot van gember en kurkuma. En als je die gembershots zelf maakt, kun je ze suikervrij en lekker koolhydraatarm houden.

Shots

.

Mijn eerste associatie met shots is eerlijk gezegd alcohol. Shots zijn van die kleine glaasjes gevuld met alcoholische mixjes, waarvan je heel erg dronken kunt worden als je niet oppast. Vraag me niet hoe ik dat weet …

Misschien ben je ook bekend met de term shooters? Die zijn vergelijkbaar met shots, maar kunnen naast alcohol ook niet-alcoholische drankjes bevatten. Niet dat je daar niet dronken van kunt worden hoor. Heb ik iemand eens horen zeggen :)

Gembershots recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Voor je gezondheid

Tegenwoordig associeer ik shots eerder met gezondheid. Want ze zijn populair, die shots. Ze worden ook wel wellness shots genoemd, want ze zitten boordevol stofjes die goed voor je zijn, vooral voor je immuunsysteem. Helaas zitten de shots uit de supermarkt, waar ze tegenwoordig volop te vinden zijn, ook vaak boordevol met suiker. En laat dat nou weer minder goed voor je gezondheid zijn.

Gembershots recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

En dus ben ik de keuken in gegaan om zelf zo’n wellness shot te maken, met één van mijn favoriete specerijen: gember. Gembershots it is!

Ik hou van gember. Elke dag drink ik minstens één kop gemberthee, vaak meer. Ik hou van die scherpe smaak van gember. En als je die combineert met het zure van citroen, dan begrijp je waarschijnlijk wel dat deze gembershots niets voor zoetekauwen is. Je proeft gewoon dat het niet slecht voor je kan zijn.

Gembershots recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Durf jij zonder zoet?

Ik heb deze gembershots niet gezoet. Stoere taal! Ik hou wel van een beetje pit, en zo’n shot is maar een klein glaasje wat je in één keer achterover slaat. Doorslikken, even knipperen met je ogen, diep ademhalen en gaan! Maar ben jij nou niet zo stoer, dan kun je de gembershots naar wens zoeten. Kies wel voor een vloeibare zoetstof die makkelijk oplost, en het liefst natuurlijk met zo min mogelijk koolhydraten (ik gebruik graag yaconsiroop, maar vloeibare stevia moet ook kunnen). Hoewel honing natuurlijk wel weer goed is als je last van een zere keel hebt.

Gembershots recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Naast gember en citroen gaat er kurkuma in deze gembershots. Daar zit eigenlijk standaard een snuf peper bij, want het is bewezen dat de peper ervoor zorgt dat de gezonde stoffen uit kurkuma beter door je lichaam kunnen worden opgenomen. En het maakt deze gembershots alleen nog maar pittiger. Ze heten natuurlijk niet voor niets shots toch?

(ook lekker en gezond: kurkuma latte)

Gembershots recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Gember shots

Con
Wellness shots zijn kleine drankjes die je in één keer naar binnen giet, en die bomvol stofjes zitten die goed zijn voor je. Ik heb gembershots gemaakt, die heel stoer niet eens gezoet zijn.
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Drankjes
Keuken Algemeen
Porties 2 shots
Koolhydraten 3 kh

Dit heb je nodig
  

 • sap van 1 citroen
 • 30 ml kokoswater ongezoet
 • 1,5 tl kurkuma
 • snuf gemalen peper
 • 1-1,5 tl gemberpoeder
 • snuf chilipeper
 • 1 tl vloeibare zoetstof optioneel

Zo maak je het
 

 • Doe alle ingrediënten bij elkaar en roer goed door.
 • Schenk de vloeistof in twee kleine borrelglaasjes.
 • Ogen dicht en direct opdrinken!

Tips

 • Je kunt dit recept als je dat wilt ver(drie)dubbelen, de gembershots zijn in te vriezen.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *