Chocolade bieten mousse met rode wijn

Chocolade bieten mousse met rode wijn

Zo vlak voor Pasen heb ik nog snel een lekker dessert voor je bedacht. Met chocola natuurlijk, alhoewel je misschien geen chocolade meer kunt zien na al die koolhydraatarme paaseitjes … not :-D !

Pasen in Duitsland

Pasen heet in Duitsland Ostern. Het feest is genoemd naar de Germaanse godin van de lente, Ostara. Na een lange winter zorgde zij ervoor dat de lente begon Ze redde een ziek en verzwakt vogeltje door hem in een haas te veranderen die 1 dag in het jaar eieren kon leggen, zoals vogels dat eigenlijk doen. Vanuit de naam van deze godin is de naam Ostern ontstaan.
Merkwaardig verhaal, vind je ook niet?

chocolade bietjes mousse parfait

Chocolade nagerecht

Dan het recept.
Met dit romige nagerecht krijg je nog steeds gezonde groente binnen! Want de belangrijkste ingrediënten zijn bietjes en avocado. Oké, de laatste is eigenlijk officieel fruit, maar evengoed gezond hoor. En omdat bietjes van zichzelf een zoete smaak hebben, is het niet nodig om extra zoetstof toe te voegen. Hoewel, het mag natuurlijk best een keer, zo met Pasen. Zelf ben ik helemaal zoetekauw af en vind ik deze chocolade bieten mousse ‘puur’ het lekkerst.

Wist je dat de smaak van rode wijn prima combineert met chocolade? Een klein scheutje rode wijn geeft je chocolade mousse daarom een bijzondere feestelijke smaak. Perfect nagerecht met de Paasdagen dus!

Zo, een korte blog vandaag. Ik moet nu echt Pasen gaan vieren op de Osterwiese (Paaskermis) in Bremen!

Vrolijk Pasen allemaal!


Chocolade bieten mousse met rode wijn

16 KH

Bereidingstijd: 10 minuten (plus 1 uur wachttijd)

chocolade bieten parfait

Je hebt nodig voor 2 personen:

2 voorgekookte bietjes
1 avocado
1 tl citroensap
2 tl gesmolten kokosolie
2 el cacaopoeder
1 tl kaneel
8 el kokosroom (geen kokosmelk)
4 el rode wijn (vegan, kun je ook weglaten)
1 scheutje plantaardige melk (indien nodig)
1 tl agavesiroop (optioneel)

Zo maak je het:

  1. Maak de avocado en de bietjes schoon en snijd beiden in blokjes. Doe dit in een hoge kom.
  2. Voeg, op 4 el kokosroom na,  de overige ingrediënten toe.
  3. Mix het geheel met een staafmixer toe een cremige massa. Voeg eventueel nog een scheutje amandelmelk toe als de massa te dik is.
  4. Schep de chocolade bieten mousse in twee mooie glazen en zet die minimaal 1 uur in de koelkast.
  5. Garneer voor het opdienen met kokosroom en vers fruit (bosbessen doen het goed).

Tips:

  • In de meeste recepten op internet wordt kokosroom net als slagroom geklopt. Ik heb het lekker simpel gehouden (lees: ik ben lui ;-) ) door de dikke room gewoon voorzichtig uit het blikje te scheppen en over de coupes te verdelen.

Vrij van gluten, noten, lactose en toegevoegde suiker (let op: bevat alcohol).
Geschikt voor koolhydraatarm, Paleo en LCHF.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij (anoniem)?
[Totaal: 2    Gemiddelde: 1.5/5]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *