Frambozen blondie koekrepen

Frambozen blondie koekrepen

Frambozen blondie koekrepen, keto recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Voor de lekkere trek bij de koffie of onderweg heb ik vandaag lekkere frambozen blondie koekrepen voor je gebakken. Nou ja, je moet ze natuurlijk wel zelf maken om ervan te kunnen genieten. En ze tellen slechts 2 koolhydraten per stuk!

Jarig!

Er is er één (bijna) jarig, hoera, en dat ben ik! En hoewel ik normaal gesproken mijn verjaardag niet vier, maak ik dit jaar een uitzondering. Mijn verjaardag vier ik met mijn lieve familie in Nederland. Dat betekent dat ik het nog steeds klein vier, want ik heb een kleine familie. En we doen niets bijzonders hoor. Het wordt gewoon gezellig samen zijn, lekker taart eten, bijpraten, nog meer lekker eten, en spelletjes spelen.

Frambozen blondie koekrepen, keto recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Brownie of blondie?

Gezien het feit dat ik in Duitsland woon, betekent verjaardag vieren in Nederland eerst een uur of vier in de auto. En dan neem ik meestal iets te eten mee voor onderweg, want bij tankstations of de restaurants met de grote M die je veelvuldig langs de snelwegen vindt, is het meestal niet echt gezond eten. En ook niet echt lekker, als je het mij vraagt. Dus heb ik dit keer voor de verjaardagsrit frambozen blondie koekrepen gemaakt.

Blondies zijn eigenlijk brownies, maar dan zonder de chocolade. Of beter gezegd: zonder de cacao, die de brownies de specifieke bruine kleur geeft. Ik heb namelijk wel chocolade gebruikt, maar gekozen voor witte chocolade. En dus zijn het blondies geworden in plaats van brownies.

Frambozen blondie koekrepen, keto recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Ik heb het deeg voor de blondies relatief dun uitgestreken, zodat het meer een soort koeken worden. Die zijn ook makkelijk mee te nemen. Voor de lekkere friszure kick heb ik gekozen voor gevriesdroogde frambozen. Een hemelse combinatie met witte chocolade, als je het mij vraagt.
Wil je meer weten over gevriesdroogde frambozen, kijk dan hier voor meer info én een lekker recept!

Om de koekrepen koolhydraatarm te houden, kies ik voor een witte chocolade die gezoet wordt met erythritol. En die koop ik in Duitsland natuurlijk, waar ik woon. In Nederland kun je over het algemeen goed online slagen voor koolhydraatarme chocolade, bijvoorbeeld bij “Afvallen met Bregje” of Steviala.

Frambozen blondie koekrepen, keto recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Weinig koolhydraten

Na het bakken heb ik vrij grote stukken uit het deeg gesneden, ik haalde er 4 koeken uit. Als je jarig bent, dan mag dat nietwaar? Als je de repen wat kleiner snijdt, dan zullen de koeken nóg minder koolhydraten bevatten. En het is al best heel weinig (eet je keto, leef je dan uit met dit recept), dus misschien moet je jezelf gewoon maar trakteren op een lekker groot stuk. Ook als je niet jarig bent!

Frambozen blondie koekrepen, keto recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Frambozen blondie koekrepen

Con
Dit jaar vier ik mijn verjaardag in Nederland. Dat betekent een paar uur met de auto onderweg, en dan wil ik wel wat lekkers eten natuurlijk! Daarom heb ik deze keto frambozen blondie repen gemaakt.
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Zoete snack
Keuken Amerikaans
Porties 4 repen
Koolhydraten 2 kh

Dit heb je nodig
  

 • 2 eieren
 • 25 gr erythritol bronze
 • 30 gr amandelpasta
 • 1/4 tl vanillepoeder
 • snuf zout
 • 10 gr kokosmeel
 • 1 tl wijnsteen bakpoeder
 • 5 gr gevriesdroogde frambozen
 • 40 gr suikervrije witte chocolade
 • 1 tl kokosolie

Zo maak je het
 

 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Kluts de eieren los in een beslagkom, en roer de ery bronze, amandelpasta, vanillepoeder en een snuf zout erdoor. Als de amandelpasta te hard is, verwarm deze dan kort voor zodat ze meer vloeibaar wordt en beter los te roeren is.
 • Meng het kokosmeel met de bakpoeder , en roer dit voorzichtig door de eimassa. Pas op dat er geen klontjes ontstaan.
 • Verbrokkel de gevriesdroogde frambozen en de helft (20 gram) van de witte chocolade, en roer dit door het deeg.
 • Leg het deeg in een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm (mijn meet ongeveer 24×16 cm) en strijk het uit. Bak de koek 20 minuten, neem uit de oven, en laat de koek afkoelen.
 • Smelt de overige 20 gram witte chocolade au bain Marie met de kokosolie en druppel deze over de koek. Laat afkoelen, en snijd de koek dan in koekrepen.

Tips

 • Het hoeven niet per sé gevriesdroogde frambozen zijn, ander gevriesdroogd fruit kan ook prima!

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 6 stemmen. Gemiddeld: 4,17/5)
Laden...


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *