Komkommer ijsjes met kiwi en citroen

Komkommer ijsjes met kiwi en citroen

Komkommer kiwi citroen ijsjes, koolhydraatarm recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

In de zomer gaat een ijsje er wel in, en van deze komkommer ijsjes wil ik er wel twee! Ze zijn niet heel zoet, smaken verrassend anders en zijn daarom geschikt voor diegenen die op zoek zijn naar een lekker verfrissend ijsje zonder dat het meteen mierzoet is.

Keukenapparaten

Ik heb geen ijsmachine. Heel lang geleden heb ik zo’n ding wel gehad, maar die stond in een hoekje in de kast te verstoffen. Heb jij dat ook, dat je keukenapparaten hebt (of had) die je eigenlijk nooit gebruikt? Die ijsmachine dus, maar ook een stoomkoker die ik ooit had, stond meer niks te doen dan dat ie in actie kwam.

Komkommer kiwi citroen ijsjes recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Daarentegen zijn er ook apparaten die bijna dagelijks gebruikt worden. Mijn koffiezetapparaat staat natuurlijk met stip op één, maar ook mijn koffiemolentje dat ik gebruik om van alles te malen behalve koffiebonen, komt bijna dagelijks uit de kast. En zonder een staafmixer zou ik ook niet meer kunnen.

Als ik ijs maak, dan gaat dat dus zonder ijsmachine. Ik ben ook al geen liefhebber van ijs als toetje, maar houd op een warme dag wel van een lekker simpel ijsje op een stokje. Dat kun je ook zien aan de ijs-recepten op mijn blog, allemaal ijsjes op een stokkie. Ik hou nu eenmaal van niet moeilijk doen, hoewel sommigen een ijsmachine waarschijnlijk helemaal niet moeilijk vinden. Vind ik prima, maar ik doe het liever zonder.

Komkommer kiwi citroen ijsjes recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Fruitsmaakjes

Mijn favoriete ijssmaak is citroen. Ik hou van die friszure smaak. Als ik ijs eet in de ijssalon (ja, dat doet deze koolhydraatarme eter heus wel eens hoor, het gaat om balans nietwaar), dan kies ik steevast voor citroen, en daarbij een ander fruitsmaakje. Al die andere smaken zijn niet echt aan mij besteed. Oké, ik heb in Berlijn in ijscafé Eiskimo ooit Aperol Spritz ijs gegeten, dat was echt mega lekker! Voor dat soort dingen moet je echt in Berlijn zijn.

Komkommer kiwi citroen ijsjes recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Deze komkommer ijsjes bevatten naast komkommer dus ook citroen. Ik heb geen zoetmiddel gebruikt, maar kiwi genomen voor de zoete smaak. Ook heb ik nog een handje van mijn geliefde bosbessen toegevoegd, maar die kun je ook weglaten, of door ander fruit vervangen. Dan heb ik nog wat kruiden toegevoegd voor een extra smaakbeleving.
Het eindresultaat zijn komkommer ijsjes die heerlijk friszuur van smaak zijn, heel anders dan dat je van ijsjes gewend bent misschien. Maar juist op warme dagen smaakt zo’n verfrissende komkommer ijsje heerlijk. En met slechts 2 koolhydraten per ijsje kun je er rustig van genieten!


Komkommer citroen ijsjes

2 KH

Bereidingstijd: 10 minuten (plus invriestijd)

Komkommer kiwi citroen ijsjes recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 6 ijsjes:

150 gr geschilde komkommer, in blokjes
sap van 1 citroen
1 kiwi (ong. 70 gr), in blokjes
2 el kokosyoghurt
1 takje munt
1 takje basilicum
klein handje bosbessen (optioneel)

Zo maak je het:

 1. Doe alle ingrediënten in je blender en mix. Of gebruik een staafmixer, dat werkt ook.
 2. Schenk de massa in ijsvormpjes en zet minimaal 2 uur in de vriezer.

Tips:

 • -.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 1 stemmen. Gemiddeld: 4,00/5)
Laden...


2 reacties

 1. Rina

  Zó blij dat ik deze site doorkreeg van mijn dochter! Wij volgen de keto leefwijze.
  Gezellig om de bloggen te lezen!

  Ik had niet alle ingrediënten voor dit ijsje, dus zelf wat aangepast.
  Kiwi werd gold, takjes kruiden vervangen door 1 theel. Italiaanse kruiden en zelf een flinke scheut slagroom toegevoegd.
  Kon niet wachten! Maar verrassend fris,lekker!!!! Eindelijk iets anders dan aardbeien-frambozen yoghurtijs

  1. Con

   Hoi en welkom op mijn blog! Hartstikke leuk dat je mijn blog gevonden hebt.
   Wat een aparte combinatie heb je gemaakt, kiwi gold en Italiaanse kruiden. Dat ga ik zeker ook eens proberen.
   Veel plezier met het uitproberen van mijn recepten, groetjes Con

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *