Rabarber muffins met saffraan

Rabarber muffins met saffraan

Rabarber muffins met saffraan, keto recept - koolhydraatarm genieten begint bij www.con-serveert.nl
Rabarber is nu nog in het seizoen, wacht dus niet te lang met het maken van deze rabarber muffins met saffraan. Ze zijn super koolhydraatarm, en zijn glutenvrij, notenvrij en lactosevrij.

Ik ben geslaagd!

In mijn vorige blog schreef ik dat ik, nadat ik vorig jaar emigreerde naar Denemarken, Deens ben gaan leren op de sprogskole, de taalschool. Deze week had ik mijn laatste PD3 examen (staat voor prøve i dansk 3 ofwel examen Deens niveau 3), mijn mondeling. En daar was ik best wel wat nerveus voor. Je moet namelijk niet alleen Deens spreken, maar het ook verstaan. En vooral dat laatste vind ik nog steeds best lastig. De ene Deen versta ik nu eenmaal beter dan de andere. Wist je dat er naar schatting zo’n 45 dialecten in Denemarken bestaan? Het is een geruststelling om te weten dat een Deen uit Kopenhagen een Deen uit zuid Jutland waarschijnlijk ook niet kan verstaan.

Rabarber muffins met saffraan, keto recept - koolhydraatarm genieten begint bij www.con-serveert.nl

Maar ik had me niet druk hoeven maken, want mijn mondeling ging best goed. Zo goed zelfs, dat ik (als ik dat wil) de zogenaamde studieprøve mag doen, en dat kan alleen, als je cijfers voor PD3 hoog genoeg zijn.

De studieprøve staat ook bekend als module 6, en  is een extra optionele module, die je voorbereidt op studeren (in het Deens) aan een universiteit. Nu ben ik dat niet van plan maar zeg nooit nooit. Ik heb in ieder geval de tijd om erover na te denken, de termijn loopt pas af in november 2029. Maar voor nu vind ik het wel even genoeg en ga ik lekker vakantie vieren.

Rabarber muffins met saffraan, keto recept - koolhydraatarm genieten begint bij www.con-serveert.nl

Rabarber muffins

Als je slaagt, dan moet dat natuurlijk gevierd worden! Ik had afgelopen week mijn eigen recept voor Deense rabarberpudding weer eens gemaakt, en had nog wat rabarbermoes over. En daar heb ik muffins mee gebakken.

Deze muffins zijn gebakken met tijgernotenmeel en kokosmeel, en daarom glutenvrij. Ik heb nog saffraan toegevoegd, en heb de muffins getopt met een lepel rabarbermoes en hennepzaad. Zo houd je deze muffins ook notenvrij. En omdat ik erythritol als zoetmiddel gebruik, zijn deze rabarber muffins super laag in koolhydraten. Eet je keto, dan kun je gerust deze muffins proberen.

Rabarber muffins met saffraan, keto recept - koolhydraatarm genieten begint bij www.con-serveert.nl

De Deense vlag

Het Deens vlaggetje heb ik gebruikt, omdat de Denen als er ook maar iets te vieren valt, de vlag uithangen. Ik vind dat een geweldige traditie. Op het vliegveld zie je mensen met vlaggetjes staan die op hun familie of vrienden staan te wachten. Als er een verjaardag gevierd wordt, dan hangt de vlag bij het betreffende huis uit, en is de tuin versierd met meerdere Deens vlaggetjes. En op de eettafel staat de zogeheten bordflag, de tafelvlag. Ik vond het dus zeer gepast om het slagen voor mijn PD3 te vieren met rabarber muffins met een feestelijk Deens vlaggetje!

Wist je trouwens dat de Deense vlag de oudste vlag van de wereld is? Volgens de legende daalde de dannebrog, de Deense vlag, uit de hemel neer in 1219, toen koning Valdemar de slag bij Esterne won. Maar genoeg geschiedenisles, nu snel de keuken in en deze heerlijke keto rabarbermuffins bakken!

Rabarber muffins met saffraan, keto recept - koolhydraatarm genieten begint bij www.con-serveert.nl

Rabarber muffins met saffraan

Con
Voorbereidingstijd 10 minuten
oventijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Zoete snack
Keuken Algemeen
Porties 6 stuks
Koolhydraten 4 kh

Dit heb je nodig
  

  • 50 gr tijgernotenmeel
  • 30 gr kokosmeel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 20 gr erythritol en wat extra om te bestrooien
  • snufje zout
  • 4 draadjes saffraan of 1/2 tl kurkuma
  • 40 gr kokosroom
  • 20 gr kokosolie
  • 3 eieren
  • 50 ml water
  • 100 gr rabarbermoes
  • 2 el hennepzaad

Zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm in een klein pannetje de kokosroom met de kokosolie tot alles gesmolten is. Doe de saffraandraadjes erbij (of, als je dat niet hebt de kurkuma), roer door, en laat het geheel afkoelen tot lauw.
  • Meng de droge ingrediënten in een kom: tijgernotenmeel, kokosmeel, bakpoeder, erythritol, zout.
  • Kluts in een beslagkom de eieren los met een vork. Roer het saffraan-roommengsel en het water erdoor. Voeg dan het meelmengseltoe en roer nogmaals.
  • Voeg de rarabermoes toe aan het deeg (houd een beetje achter voor garnering), en roer nogmaals.
  • Verdeel het deeg over 6 muffinvormpjes (ik gebruik een siliconenvorm, die hoef je niet vooraf in te vetten). Verdeel de achtergehouden rabarber erover, en bestrooi met hennepzaad en erythritol.
  • Bak de rararber muffins 20-25 minuten tot ze gaar zijn. Laat helemaal afkoelen voordat je ze eet.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 1 stemmen. Gemiddeld: 5,00/5)
Aan het laden...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *