Restjes lunch van romaine sla en warm gerookte zalm

restjes lunch van romaine sla met zalm en komkommer

De laatste maanden heb ik een nieuwe kook-hobby ontwikkeld: restjes-koken. Het is een sport geworden om van een paar ingrediënten die ik nog heb liggen, een gezonde koolhydraatarme restjes lunch in elkaar te draaien. En dan lekker niet naar de supermarkt hoeven gaan …

Deconstructed salad

Zojuist is dat weer gelukt met deze super simpele maar o zo lekkere ‘deconstructed salad’, zoals dat zo mooi in het Engels heet. Het betekent niks anders dan de salade die je maakt niet door elkaar te husselen in een schaal, maar in losse onderdelen op je bord uit te stallen. Dat heb ik dus gedaan met wat restjes uit mijn koelkast die op moesten: romaine-sla (over van het vorige recept), een stuk warm gerookte zalm, en een halve komkommer. Ideaal om restjes en kliekjes van andere recepten op te maken, want eten weggooien is natuurlijk eeuwig zonde.

nori vellen zalm
Nog een lunchgerecht met zalm

Deze restjes lunch is in een handomdraai klaar. Gewoon lekker makkelijk alles bij elkaar op een bord leggen, wat notenolie, appelazijn en pompoenpitten over de sla sprenkelen, en een paar koolhydraatarme lijnzaad-crackers met boter erbij. Koken kun je het eigenlijk niet noemen :-)

LLL is geboren!

Het was zo lekker, dat ik besloten heb om een nieuwe benaming voor dit soort recepten in het leven te roepen want restjes lunch klinkt natuurlijk niet sexy. Wat dacht je van LLL ofwel Lowcarb Leftover Lunch? Nou ja nieuw, ongetwijfeld heeft iemand anders dit allang bedacht …. Ik verwacht dat deze categorie snel een aantal recepten zal hebben. Misschien heb je suggesties?

keto crackers

En o ja, hartige ontbijt liefhebbers kunnen dit natuurlijk ook als ontbijtje klaarmaken.


Restjes lunch van romaine sla en zalm

restjes lunch van romaine sla met zalm en komkommer7 KH

Bereidingstijd: 5 minuten

 

 

Je hebt nodig voor 1 persoon:

1 stuk warm gerookte zalm (mijne was 100 gram)
1/2 komkommer
1 kleine krop romaine sla (of andere overgebleven sla)
3 lijnzaadcrackers (recept hier)
roomboter voor op de crackers
1 el (wal)notenolie
1/2 tl appelazijn
garnering: pompoenpitten, dille

Zo maak je het:

  1. Snijd de zalm in blokjes. Maak de romaine sla schoon en snijd deze in grove repen. Snijd de komkommer doormidden en dan in schijven.
  2. Leg op een bord de sla, zalm en komkommer naast elkaar.
  3. Leg de crackers erbij, nadat je ze met boter hebt belegd.
  4. Sprenkel de olie en azijn over de sla. Bestrooi de sla met de pompoenpitten, en het hele bord met wat dille.

Tips:

  • Je kunt deze salade natuurlijk ook met andere overgebleven sla, of een mix ervan, bereiden.
  • Warm gerookte zalm kun je vervangen door plakken gerookte zalm.

Vrij van gluten, noten, lactose en toegevoegde suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm, LCHF en Paleo.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij (anoniem)?
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Conny (zeg maar Con) roert in de pannen in haar koolhydraatarme keuken in Bremen, Duitsland. Ze is gek op koffie (#geendagzonder), 75% vega, 20% vegan, 5% vis eter  (of zoiets) en een heuse bosbessen fetisjist. Verder zie je haar elke dag wel ergens fietsen en/of wandelen, bespeelt ze regelmatig haar E-piano, en houdt ze van films, kookboeken en fotograferen. Haar motto: ‘Eten en laten eten’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*