Bieten salade met bramen en cacaonibs

Bieten salade met bramen en cacaonibs

Bieten salade met bramen en cacaonibs, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Wil je eens met iets anders ontbijten, denk dan eens aan een salade. En die hoeft niet altijd hartig te zijn. Dat een zoete salade ook heel lekker kan zijn, bewijst deze bieten salade met verse bramen en cacaonibs.

Oud recept

Toen ik pas begon met koolhydraatarm eten, heb ik veel recepten uitgeprobeerd, en er vaak mijn eigen draai aan gegeven. Zo heb ik ooit eens een bieten salade gemaakt, die ik op de inmiddels niet meer bestaande site Kliekipedia had geplaatst. Het was namelijk een typisch restjes-recept. Er ging een bietje in dat ik nog over had, wat fruit (toen blauwe bessen), en noten heb ik natuurlijk altijd in huis. En ik dacht ergens eens een recept gezien te hebben met een combinatie van biet en chocola. Nou, dan is mijn interesse gewekt hoor! En dus maakte ik een bietjes salade met bessen, pistachenootjes en een blokje pure chocola. Smullen was dat!

De Kliekipedia site bestaat dus niet meer, maar op de site van het Voedingscentrum kun je recepten met restjes vinden.

Bieten salade met bramen en cacaonibs, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Nieuw jasje

Ergens in mijn enorme collectie foodfoto’s (gooi jij wel eens foto’s weg dan?) kwam ik een foto van die bietjes salade tegen. Oh ja, die was dus heel lekker! Ik kwam erachter dat Kliekipedia (sinds 2017) niet meer bestaat, en dat mijn recept dus foetsie was. Maar niet getreurd: een echte foodie maakt een lekker recept gewoon nog een keer. Met een kleine verandering qua ingrediënten, en met veel betere foto’s dan een paar jaar geleden …

Bij gebrek aan blauwe bessen (wat dus ongeveer nooit voorkomt in huize Con-serveert), heb ik voor bramen gekozen. Ik had eerder een bakje prachtige bramen bij een kraampje langs de weg gekocht, en die bramen leken mij ook prima te combineren met de biet. Ik koos verder voor walnoten, en in plaats van chocolade nam ik cacaonibs. Die geven die echte chocoladesmaak zonder de suiker, ideaal.

Bieten salade met bramen en cacaonibs, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Bietjes en chocola

Je wist vast en zeker al dat de smaken van bietjes en chocolade heel goed samengaan. Heb je al eens mijn bietjespap geprobeerd? De chocolade smelt dan een beetje door de warmte van de pap. Mmmmm, een heerlijk winters ontbijtje als je het mij vraagt. In de zomer heb ik persoonlijk niet zo’n zin in warme pap, en kies ik liever voor iets kouds zoals een salade. En waarom niet eens ontbijten met bieten salade?

Bieten salade met bramen en cacaonibs, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Het originele recept met foto

Voor de volledigheid geef ik je onder het recept (even verder scrollen) ook nog het recept van de allereerste versie van deze bieten salade. Zo kun je als je dat wilt lekker variëren, en toch elke dag bij het ontbijt al een portie groente op hebben.

En ter lering ende vermaak hier nog de oude foto van die bietjes salade met bessen en chocolade…

Bietensalade met chocolade recept koolhydraatarm genieten begint bij Con-s-erveert.nl
Bietjes salade anno 2015

Bieten salade met bramen en cacaonibs

Con
Onbijten met salade? Dat kan! Maak eens deze bieten salade met verse bramen en, heel spannend, cacaonibs. Een super combinatie! En ik geef je nog een alternatieve combi ter afwisseling.
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Algemeen
Porties 2 personen
Koolhydraten 23 kh

Dit heb je nodig
  

 • 2 gekookte bietjes ongeveer 200 gram
 • 30 gr walnoten
 • 12 bramen
 • 1 el cacaonibs
 • paar blaadjes basilicum
 • 2 el walnotenolie
 • 2 tl vruchtenazijn ik naam granaatappelazijn
 • versgemalen zout en peper

Zo maak je het
 

 • Snijd de bieten in blokjes. Hak de walnoten grof. Scheur de basilicumblaadjes in reepjes.
 • Meng voor de dressing de notenolie met vruchtenazijn en zout en peper.
 • Meng de bietjes met de walnoten, cacaonibs en basilicum. Leg de bramen op de bieten salade en sprenkel de dressing erover.

Tips

 • Alternatief bietensalade recept: neem in plaats van cacaonibs een blokje fijngehakte pure chocolade, vervang de walnoten door pistachenoten.
 • Strooi voor variatie eens wat geraspte kokos en/of chiazaadjes over de bieten salade.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *