Cashew koffie

Cashew koffie

Cashew koffie, keto recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Ben je ketariër, dan ben je vast en zeker bekend met de bulletproof koffie. Een variant hierop is cashew koffie. Deze koffie heeft een lekker licht zoetje en is daarom een welkome afwisseling.

Koffieleuten

Nederlanders zijn koffieleuten. Toch staan ze “slechts” op de vijfde plaats van landen waar veel koffie wordt gedronken. Wie op nummer 1 staat? Nee, dat zijn niet de Italianen (die staan op 13) maar de Finnen. De Scandinaviërs zijn sowieso goed vertegenwoordigd: ze staan allemaal in de top 6. Het enige niet-Europese land in de top 10 is Canada (stand 2021).

Cashew koffie, keto recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Nederlanders drinken gemiddeld 2,4 koppen koffie per dag. Oké, dan ben ik geen doorsnee Nederlander, want mijn gemiddelde ligt op vier.
‘s Ochtends bij het ontbijt, in de loop van de ochtend en middag een bakkie, en mijn avondmaaltijd is pas klaar als ik mijn espresso op heb.

Fika tijd in Zweden

In Zweden heeft koffietijd een naam: Fika.

Fika is niet letterlijk te vertalen. Het is het moment om samen met anderen koffie te drinken, er iets lekkers bij te eten, en bij te kletsen. Fika is voor de Zweed een echte sociale activiteit. Daarom vind je cafeetjes in overvloed in Zweden. Fika kan altijd, op elk moment van de dag, en met iedereen, jong of oud.

Cashew koffie, keto recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Duitsland

Duitsland staat op plek nummer 16 in de lijst. Niet echt koffieleuten dus. In het noorden van Duitsland in de streek Oost Friesland drinken ze liever thee. Tee mit Kluntje is een begrip: sterke Oostfriese thee met een scheutje melk en een klontje kandijsuiker.

Ik moet zeggen dat ik vind dat het feit dat de Duitsers niet veel koffie drinken, zich afspiegelt in het aanbod van leuke cafeetjes. In de meeste steden zitten er wel een paar maar niet heel veel, en die zitten dan ook meteen vol. Uitzondering is natuurlijk Berlijn, daar stikt het van de té leuke koffietentjes. Mijn “huis” adres toen ik in Berlijn woonde was Pax Coffee, om de hoek van de Hausvogteiplatz (metro U2). Leesboek mee, en lekker met een soja latte relaxen!

Cashew koffie, keto recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Deense mok

Het toeval wil dat ik deze blog schrijf terwijl ik een weekje vakantie vier in een Scandinavisch koffieleutenland: Denemarken (plek 4). Daarom heb ik mijn keto cashew koffie in een Deense mok gemaakt, die ik tijdens een andere vakantie in het Deense Jelling heb gekocht.
Jelling was ooit de plaats waar de eerste Deense koningen hun residentie hadden. En dan hebben we het over de achtste eeuw. Op de voorkant staat een afbeelding van koning Harald Blauwtand (inderdaad, waar de bluetooth technologie naar vernoemd is, omdat hij zo’n enorm goede communicator was), op de achterkant zijn naam in runentekens.

En nu moet ik weg, Deense cafeetjes uitproberen …

Cashew koffie, keto recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Keto cashew koffie

Con
Ben je ketariër en wil je eens iets anders dan de bekende bulletproof koffie? Maak dan eens cashew koffie. Deze koffie krijgt een lekker licht zoetje door de cashewpasta en kokosmelk.
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Drankjes
Keuken Amerikaans
Porties 1 kop
Koolhydraten 3 kh

Dit heb je nodig
  

  • 150 ml sterke hete koffie
  • 1,5 el cashewpasta
  • 1 el kokosmelk
  • 1 tl MCT-olie optioneel
  • snufje zout

Zo maak je het
 

  • Doe alles bij elkaar in een blender en mix ongeveer 30 seconden. Direct opdrinken.

Tips

  • Heb je geen blender? Je kunt ook een hoge kom nemen en een staafmixer gebruiken.
  • Het recept voor de klassieke bulletproof koffie vind je hier.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *