Dit was 2017: de meest bekeken recepten

Dit was 2017: de meest bekeken recepten

Nog even, dan is het alweer de laatste dag van 2017. Cliché maar waar: wat vliegt de tijd!
Mijn 2017 was er eentje met pieken en dalen. En vooral eentje van veel autorijden. Het regelmatig heen en weer rijden tussen Berlijn, Bremen en Nederland hebben me tot een heuse kilometervreter gemaakt. En dan nog de vakantie naar Denemarken, altijd een hoogtepunt. Maar ook het verlies van een dierbare dit jaar maakt dat je weer even stilstaat bij wat nu echt belangrijk in het leven is. En gezondheid, familie en liefde staan heel hoog in mijn lijstje.

matcha brownie
Koffie drinken in Berlijn: altijd een feestje

Voor mijn gevoel heb ik dit jaar minder aandacht kunnen besteden aan mijn grootste hobby: deze foodblog. Ik had het veel te druk met alles wat Berlijn te bieden heeft, en dat is nogal wat. Maar als ik de statistieken bekijk, dan valt het allemaal nog wel mee.

En ook bloggers hebben wel eens vakantie ;-) … vandaag daarom eens geen nieuw recept, maar een ‘dit was 2017 op Con-serveert’ post. Want als al die televisieprogramma’s kunnen terugblikken, dan kan ik het ook! Ben jij ook benieuwd?

Meest bekeken recepten van 2017

Half 2017 ben ik gestart met de nieuwsbrief, zonder er eigenlijk ruchtbaarheid aan te geven. Toch hebben inmiddels tientallen lezers zich geabonneerd. Super, jullie missen geen recept meer!

Dit jaar zijn er 54 recepten op de blog bijgekomen, heel toevallig gelijk verdeeld: 27 vegetarische en 27 vegane recepten. Dat brengt het totaal op 192 recepten. Als dáár niet iets voor jou tussen zit!

Dit waren de meest bekeken recepten van 2017 (met een klik op de foto surf je direct naar het recept):

Bounty yoghurt gesmolten chocolade
Bounty yoghurt
low carb crackers maanzaad
Maanzaad crackers
stamppot zoete aardappel spitskool feta
Stamppot zoete aardappel met spitskool

Dat die Bounty yoghurt met stip op 1 staat, dat snap ik wel. Ook in huize Con-serveert is het een blijvertje! En ook de maanzaadcrackers zijn niet te versmaden. Dat de stamppot zoete aardappel in de top 3 terecht is gekomen, vind ik bijzonder. Want dat gerecht ontstond eigenlijk zo maar uit wat restjes die ik nog had liggen. Zo zie je maar dat ook een recept wat je bijna geen recept kunt noemen door jullie gewaardeerd wordt.

Meest populair op Con-serveert

Maar er staan natuurlijk veel meer recepten op de blog! Con-serveert immers al sinds eind 2014 koolhydraatarme gerechten. Dit zijn de meest bekeken recepten van de gehele blog:

Koolhydraatarme nasi goreng van bloemkoolrijst
Nasi goreng zonder vlees
omelet California met avocado en mozzarella
Omelet California
muesli koolhydraatarm
Muesli of granola

Tja, die nasi goreng, dat is al vanaf het moment dat ik het recept gepost heb, een hit op de blog. En daar ben ik best trots op, want inmiddels zijn er vele koolhydraatarme nasi recepten op het wereld wijde web bijgekomen. En als je nog nooit nasi met bloemkoolrijst gemaakt hebt, dan moet je dat echt snel doen!
De populariteit van de omelet California is waarschijnlijk te danken aan een feature op Pinterest, want daar komen verreweg de meeste bezoekers van dit recept vandaan. En het is natuurlijk ook een heerlijk koolhydraatarm gerecht met veel eiwitten en gezonde vetten.

Minst populair

Net als ieder ander ben ik best trots op mijn meest bekeken recepten. Op mijn hele blog trouwens!
Misschien gek, maar ik heb ook eens gekeken naar de andere kant van het spectrum: dit zijn de minst populaire recepten van 2017 op de blog. Hmmm, ik zou best willen weten waarom, want lekker zijn ze echt wel! Vooral de koude komkommersoep is een aanrader in de zomer. En enorme smoothie-liefhebbers zijn jullie kennelijk niet, want alle smoothie-recepten op de blog scoren niet heel hoog.

smoothie met meloen yoghurt en rooibosthee
Smoothie met meloen en rooibosthee
Komkommersoep met spinazie en munt
Komkommersoep met spinazie en munt
Lavendel pannacotta met asperges
Lavendel pannacotta van asperges

Zoeken en vinden

Het meest gezocht is naar bloemkool, soep en rode kool, op de voet gevolgd door bananenbrood en avocado.
De zoekers naar bloemkool en soep hebben waarschijnlijk wel iets naar hun gading gevonden, maar veel rode kool recepten zijn er niet op Con-serveert. Een goede reden om in 2018 wat vaker met rode kool te gaan koken.

rode kool soep
Rode kool soep met bosbessen

Welke recepten zou jij eigenlijk graag in 2018 op de blog zien?

Fijne feestdagen!

Ik sluit 2017 af met de “best-of-nine” van Instagram. En weet je wat het grappige is? Geen enkele recept-foto heeft het gehaald. Jullie willen op Instagram alleen maar plaatjes van ontbijtjes zien ;-) … Snap ik hoor, het ontbijt is ook mijn favoriete maaltijd van de dag!

meest bekeken recepten best nine on Instagram 2017 Con_serveert

Rest mij alle trouwe alsmede nieuwe lezers van mijn blog een gelukkig, zorgeloos en smaakvol 2018 te wensen.
Ik hoop jullie dan weer, virtueel of in levende lijve, te ontmoeten!

Liefs, Con

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *