Smoothie met meloen, yoghurt en rooibosthee

smoothie met meloen yoghurt en rooibosthee

Onlangs las ik een interessant bericht in de Berlijnse krant. Natuurlijk ging dat over voeding. In het artikel werden de meest hippe levensmiddelen van dit moment belicht. Want Berlijn staat nu eenmaal bekend als über-hip, ook als het om eten gaat.

Lunch de luxe

Waar je vroeger tussen de middag een dubbele bruine boterham met kaas uit je lunchtrommeltje at, gaat dat tegenwoordig anders. In Berlijn (en de rest van Duitsland ook trouwens), wordt door de meeste kantoor-collega’s dagelijks buiten de deur geluncht: de zogeheten Mittagstisch. Snel, lekker, ruime keuze en goedkoop. Daar kan geen bruine boterham tegenop.

smoothie meloen avocado hennepzaad en rode bessen

Er wordt geluncht met sushi op een bedje van Japanse algensalade. De vegane ‘pulled jackfruit’ burger staat op het menu. Smoothies met de meest exotische ingrediënten kun je op bijna elke hoek van de straat kopen. Lila bloemkool, kimchi, chips van bietjes of boerenkool, het is allemaal te krijgen. Zelfs de ouderwetse patatkraam biedt je tegenwoordig patat van zoete aardappel aan.

Trendsetters en -volgers

Maar waarom zijn veel ‘nieuwe’ voedingsmiddelen tegenwoordig zo populair?
Wetenschappers menen dat, als de mens het goed heeft, hij/zij de nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen, in dit geval voedsel, kan bevredigen, en zich op die manier kan onderscheiden. Dat is de trendsetter aan het werk.
Tegelijkertijd is de mens een kuddedier en wil gewoon graag in een groep thuishoren, hier komen de trendvolgers om de hoek kijken. En zie: een voedingstrend is ontstaan.

smoothie meloen avocado en aalbessen

De voedingsindustrie haakt ondertussen maar al te graag aan met slimme marketing acties. Voorbeeld: vorig jaar kon je het reeds genoemde jackfruit alleen in de goed gesorteerde toko kopen. Inmiddels ligt het verpakt en wel in bijna elke bio-winkel in Duitsland.

Smoothie lunch

Smoothies zijn inmiddels echt niet meer weg te denken. Oké, als je mee wilt doen met de smoothie trend, dan heb ik er nog eentje voor je. Kan het nog, een zomers meloen recept? Nou, nog net dan. Want ook op een mooie nazomerse dag kan een smoothie met meloen een heerlijk verfrissende lunch, maar ook ontbijt zijn.

Deze smoothie is eens niet met amandelmelk of avocado gemaakt. En ook zonder banaan. In plaats daarvan heb ik dit keer gekozen voor Griekse yoghurt en, misschien niet heel voor de hand liggend, rooibosthee. Want waarom zou je niet eens thee in je smoothie doen?


Smoothie met meloen, yoghurt en rooibosthee

smoothie met meloen yoghurt en rooibosthee18 KH

Bereidingstijd: 10 minuten(plus 10 minuten wachttijd)

 

 

Je hebt nodig voor 1 persoon:

150 gram meloen
150 gr Griekse yoghurt (10%)
1 tl chia zaad
100 ml rooibosthee
1 tl hennepzaad
1 takje aalbessen

Zo maak je het:

  1. Zet sterke rooibosthee en laat afkoelen.
  2. Snijd de meloen in stukjes.
  3. Doe de meloen met de yoghurt, chia zaad, rooibosthee, en hennepzaad in de blender en mix glad.
  4. Schenk de smoothie met meloen in en laat 10 minuten staan zodat ze wat in kan dikken.
  5. Roer de smoothie nog even door en doe ze over in een mooi glas. Garneer met aalbessen, wat hennepzaad en meloen.

Tips:

  • Vervang voor een frisse smaak de rooibosthee door pepermuntthee.
  • Meer smoothies en drankjes recepten vind je hier.

Vrij van gluten, noten, en toegevoegde suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm en Primal.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij (anoniem)?
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Conny (zeg maar Con) roert in de pannen in haar koolhydraatarme keuken in Bremen, Duitsland. Ze is gek op koffie (#geendagzonder), 75% vega, 20% vegan, 5% vis eter  (of zoiets) en een heuse bosbessen fetisjist. Verder zie je haar elke dag wel ergens fietsen en/of wandelen, bespeelt ze regelmatig haar E-piano, en houdt ze van films, kookboeken en fotograferen. Haar motto: ‘Eten en laten eten’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*