Dubbele pindakaas choco fatbombs

Dubbele pindakaas choco fatbombs

Dubbele pindakaas chocolade fatbombs recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

De laatste tijd ben ik veel op Instagram te vinden. Oké, dat was ik eigenlijk altijd al. Instagram is voor mij de ideale plek om te “kletsen” met mijn volgers, en om inspiratie op te doen bij andere foodbloggers van over de hele wereld. Maar het gaat daar niet alleen om eten, het gaat ook om wat men zo mooi “body image” noemt.

Body image

Zelf heb je een bepaald beeld van hoe je er zelf uitziet. Je kijkt in de spiegel en je ziet …
… waarschijnlijk vooral die putjes in je benen, rolletjes op je buik, die beginnende onderkin en dan krijg je ook nog een pukkel.

Zo vergaat het de meesten. We zijn nooit tevreden met ons eigen lichaam, en daar gooit de (sociale) media nog eens flink wat olie op het vuur. Het moet allemaal slanker, je mag geen vlekje op je huid zien, en je moet vooral elke dag blij blij blij zijn, en power uitstralen. Voor mensen die toch al worstelen met hun zelfbeeld wordt het er zo niet makkelijker op.

Dubbele pindakaas choco fatbombs recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Zelf ben ik in een fase in mijn leven beland dat ik best tevreden ben met mijzelf en met mijn eigen lijf. Want dat lijf zorgt er elke dag maar weer voor dat ik leef! Maar als je “best tevreden” leest, dan lees je meteen tussen de regels door dat het ook bij mij niet allemaal positief is. Mijn persoonlijke probleemzone? Het buikje.

Body positiviteit

Het maakt niet uit: zowel in mijn super slanke als in de meer gezette periodes in mijn leven, heb ik altijd dat buikje gehad. De Amerikanen hebben er een lief woord voor: muffin top. Dat klinkt al een stuk aardiger! Soms was mijn buik dusdanig opgezet, dat me gevraagd werd “hoeveel weken” ik was. Uhh … nou niet dus! Zulke weliswaar goedbedoelde opmerkingen deden best pijn. Ik denk dat het misschien daarom is dat ik op dit moment geen enkel probleem heb met mijn beginnende rimpels, mijn zwabberarmen en mijn putjesbenen, maar dus wel met dat buikje.

Dubbele pindakaas chocolade fatbombs recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

En daar komt Instagram te hulp!

Fitspo

Behalve dat je op Instagram doodgegooid wordt met #fitspo girlies die er alles aan doen maar vooral ook veel voor laten om maar zo slank mogelijk te worden, vind je ook accounts die juist gaan over body positiviteit. En die accounts vind ik een ware verademing. Gewone dames (en af en toe een enkele heer) die eruit zien zoals jij en ik. De ene iets dikker, de ander iets dunner, met en zonder cellulitis, rimpels, littekens, buikjes en wat al niet meer. En vooral: die daar helemaal oké mee zijn. Heerlijk inspirerende verhalen die helpen om wat losser met jezelf om te gaan, ook als het om eten gaat trouwens. Want veel dames achter deze accounts hebben een eetstoornis-achtergrond. Ze weten dus waar ze het over hebben.

Zo, ik heb mijn hart even gelucht. Best spannend, maar ik wilde je gewoon laten weten dat je niet de enige bent die af en toe met zichzelf worstelt.
Mijn favorieten op Instagram, vraag je? Dat zijn Ownitbabe, Bodyposipanda en bebody_positive.

Flawsome: Dubbele pindakaas chocolade fatbombs recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Bommetjes

Het recept bij dit hele verhaal is een echte traktatie. En je mag jezelf best trakteren als je voor het eerst in jaaaaaren in een bikini in plaats van een badpak door het zwembad loopt, en jezelf gewoon goed voelt!

Niet alleen in het zwembad worden bommetjes gemaakt, ook in de keuken. Vetbommetjes natuurlijk! Dit zijn fatbombs de luxe, deze pindakaas choco fatbombs. En ik ben er gek op! Voor de pindakaas kies je natuurlijk een natuurlijke pindakaas zonder toevoegingen van goede kwaliteit.

Dubbele pindakaas chocolade fatbombs recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

De pindakaas choco fatbombs worden in twee laagjes gemaakt, eentje met en eentje zonder cacao. Ik zal heel eerlijk zijn: je stopt ze waarschijnlijk net als ik in één keer in je mond, dus het verschil ga je niet proeven. Maar het staat natuurlijk wel veel mooier!


Dubbele pindakaas choco fatbombs

3,5 KH

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 1 uur wachttijd

Dubbele pindakaas choco fatbombs recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 15 porties:

Voor de bovenste laag:
4 el kokosolie
90 gr pindakaas (natuur)
2 el rijstsiroop
1 tl gemalen vanille
snuf gemalen zeezout

Extra voor de onderste laag:
20 gr cacaopoeder

Zo maak je het:

  1. Smelt de kokosolie tot ze vloeibaar is. Niet te heet! Meng ze dan met de pindakaas en verwarm nog even zachtjes mee, zodat het makkelijk een egale massa wordt.
  2. Voeg de rijstsiroop, vanille en zeezout toe en roer goed.
  3. Verdeel het mengsel in twee delen. Het eerste deel schenk je in kleine siliconenvormpjes en zet je 10 minuten in de vriezer. Door het tweede deel meng je ondertussen nog de cacao.
  4. Haal de vormpjes uit de vriezer en verdeel het cacaomengsel erover.
  5. Zet de pindakaas choco fatbombs terug in de vriezer en laat ze minsten een uur goed hard worden.

Tips:

  • Eet de fatbombs uit de vriezer.
  • Meer fatbombs recepten vind je hier.

Vrij van gluten en lactose. Bevat rijstsiroop.
Geschikt voor koolhydraatarm, LCHF en keto.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 4 stemmen. Gemiddeld: 3,00/5)
Laden...


5 reacties

  1. Wilma

    Ik vond ze zo lekker dat ik het vormpje toen het leeg was gelijk weer gevuld heb en in de vriezer gezet. Eindelijk een lekkere snack die een gevuld mondgevoel geeft (zodat 1 voldoende is voor langere tijd). En zonder ingrediënten waar je financieel van leegloopt. Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *