Macadamia fat bombs

Macadamia fat bombs

Macadamia fat bombs, ketogeen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Ketariërs onder ons opgelet: ik heb een nieuw fat bomb recept voor je. En voor alle andere koolhydraatarme eters die niet bang zijn voor goede vetten: maak deze heerlijk macadamia fat bombs ook eens, een heerlijke bonbon voor bij de koffie of thee.

Favoriete noten

Veel mensen die net beginnen met koolhydraatarm eten, schrikken van de hoeveelheid vet die gegeten wordt. Mij persoonlijk ging dat anders: ik was alleen maar blij dat ik eindelijk weer echte roomboter “mocht” eten. En noten, heerlijk. Macadamia noten zijn mijn favoriet, op de voet gevolgd door walnoten.

Macadamia fat bombs, ketogeen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Noten zijn goed voor je. Zelfs als je niet koolhydraatarm eet, wordt je geadviseerd om elke dag een handje noten te eten. Dat is zo’n 25 gram. Eet je koolhydraatarm en bak je veel, dan zul je vermoedelijk meer eten, want amandelmeel is natuurlijk ook van noten gemaakt. Maar zolang je dat niet elke dag doet, lijkt dat me geen probleem.

Welke noot is goed voor wat?

Alle noten bevatten veel onverzadigde vetten die een prima vetzuursamenstelling hebben. Ze bevatten vitamines en mineralen, en helpen je cholesterol verlagen. Hoe kan dat nu, hoor ik je denken, terwijl er zoveel vet in noten zit? Door de gezonde samenstelling van die vetten wordt je “slechte” ldl-cholesterol verlaagd. Tegelijkertijd wordt je “goede” hdl-cholesterol verhoogd. Win-win!

Macadamia fatbombs, ketogeen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Twee belangrijke functies van vet

Vetten hebben wat mij betreft twee belangrijke functies: ze maken eten smakelijker, en ze zorgen ervoor dat glucose (koolhydraten) minder snel in je bloed wordt opgenomen. Ook de eiwitten in noten helpen hieraan mee. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat koolhydraten gecombineerd met vet, eiwit of vezels een langzame, gestage stijging van je bloedsuikerspiegel geven, zonder pieken. Daardoor blijf je ook langer een vol gevoel hebben, en zo wordt de kans op tussendoor snoepen verkleind.

Waarschuwing: paranoten

Welke noten kun je nu het beste kiezen? Eigenlijk maakt dat niet veel uit. Alleen met paranoten moet je een beetje oppassen, en die niet te veel eten. Paranoten zitten namelijk barstensvol selenium, een mineraal met een krachtige anti-oxidant werking. Maar te veel is niet goed voor je. Het advies is daarom niet meer dan 15 gram (5 paranoten) per dag te eten.

Verder adviseer ik zelf om regelmatig te variëren met noten. Én om deze macadamia fat bombs te maken …

Macadamia fat bombs, keto en koolhydraatarm recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Dat deze macadamia fat bombs echte vetbommen zijn, komt niet alleen door de macadamia noot. Er zit roomboter, kokosolie, cacaoboter en amandelpasta in. Tjakka, lekker veel gezonde vetjes! Het aantal koolhydraten is bijna niet noemenswaardig. Ik haal 1 koolhydraat niet eens, en dan heb ik nog de optionele yaconsiroop voor een extra zoetje toegevoegd. Dus doe je aan een ketogeen eetpatroon, dan kun je rustig een macadamia fat bomb bij je (al dan niet Bulletproof) koffie nemen.

Ik heb 15 kleine fat bombs uit dit recept gehaald. Afhankelijk van de bonbonvorm die je gebruikt (ik raad je zo’n siliconenvorm aan, heel praktisch) zul je er meer of minder uithalen. Maar het blijven hoe dan ook keto macadamia fat bombs met bijna geen koolhydraten. Dat is lekker snoepen!

Macadamia fatbombs, ketogeen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Keto macadamia fat bombs

Con
Inderdaad, een echte vetbom! Deze keto macadamia fat bombs zitten boordevol gezonde vetten, en bevatten vrijwel geen koolhydraten. Dus als je niet bang bent voor goede vetten, maken!
Bereidingstijd 10 minuten
wachttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Zoete snack
Keuken Algemeen
Porties 15 stuks
Koolhydraten 0,5 kh

Dit heb je nodig
  

 • 10 gr roomboter
 • 25 gr kokosolie
 • 30 gr cacaoboter
 • 75 gr amandelpasta
 • 1 tl yaconsiroop optioneel
 • 15 macadamianoten
 • snufje zout

Zo maak je het
 

 • Smelt de boter met de kokosolie en cacaoboter, maar laat het niet te warm worden.
 • Roer de amandelpasta en eventueel de yaconsiroop met een snuf zout erdoor.
 • Vul je (bij voorkeur) siliconen bonbonvormpjes met het mengsel. Let op: vul ze niet helemaal tot de rand. Leg dan in elke bonbon een macadamianoot.
 • Laat de macadamia fatbombs in de koelkast minstens 1 uur opstijven.
 • Eet de bonbons rechtstreeks uit de koelkast.

Tips

 • Voor een vegan versie van deze fat bombs vervang je de boter door extra kokosolie.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *