Watermeloen ijsjes met pit

Watermeloen ijsjes met pit

Watermeloen ijsjes met pit recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Een beetje vreemd maar wel lekker.

De slogan van de bekende frisdrank met de aparte smaak (bestaat die slogan eigenlijk nog steeds?) is van toepassing op het recept van vandaag. Want deze waterijsjes kunnen eigenlijk niet beslissen of ze nu zoet of hartig zijn. Ze zijn in ieder geval weer eens wat anders!

Suikervrije frisdrank

Mijn opa was diabetes patiënt van het type 1. Ook mijn zwager is dat. Ik heb daarom van relatief dichtbij gezien hoe anders tegenwoordig met deze ziekte wordt omgegaan.
Ik kan me niet herinneren dat mijn opa insuline spoot, maar dat zal hij vast wel gedaan hebben. Ik weet wel dat hij absoluut compleet suikervrij moest eten. De trommel met koekjes was dan ook voor de kleinkinderen om leeg te snoepen. En dat heb ik vaak gedaan, kan ik je vertellen.

Watermeloen ijsjes met pit recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

De suikervrije frisdrank met de aparte smaak bestond al in de jaren zeventig, want ook mijn opa dronk het regelmatig. Ik proefde wel eens, maar vond het inderdaad maar vreemd smaken. Wel lekker? Niet echt nee.

Zo’n tien, vijftien jaar geleden was dat wel anders, en dronk ik niks anders dan dat goedje. Lekker dat ik het vond! Het viel me altijd op dat je dit drankje in het noorden van het land vaker op de kaart in een restaurant had staan dan in het westen waar ik woonde. Hadden ze het niet, dan dronk ik gewoon water. Maar thuis kwam er niks anders op tafel, liters heb ik verzwolgen.

Hoe je smaak kan veranderen… vroeger niet lekker, toen heel lekker, en nu ronduit smerig (uhm, mag ik dat zo zeggen?).

Watermeloen ijsjes met pit recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Watermeloen ijsjes

Aan het goudgele drankje moest ik denken toen ik deze watermeloen ijsjes proefde. Want jawel: een beetje vreemd, maar wel lekker!

Ik kwam op het idee nadat ik schepijs had gegeten bij de ijssalon verderop bij mij in Berlijn. Ja inderdaad, ook een foodblogger zondigt wel eens, zeker als het wekenlang boven de 30 graden is. De smaak die ik koos: “Wassermelone Gurke mit Cayennepfeffer“. Watermeloen komkommer met cayennepeper. Logische combi toch?Maar het viel wel in de smaak. Lekker fris met een licht zoetje, erg lekker! Vooral de cayennepeper vond ik een gouden idee. Daar wilde ik thuis iets mee doen.

Watermeloen ijsjes met pit recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

En daarom heb ik deze watermeloen ijsjes gemaakt. In dit geval eveneens gecombineerd met komkommer, en voor de pit een halve (of hele) theelepel cayennepeper. In plaats van romig ijs, heb ik dit keer gekozen voor waterijs, want dat vind ik beter bij de verfrissende smaak passen. Maar in plaats van gewoon water heb ik natuurlijk wel kokoswater gebruikt. Dat heeft van nature een zoete smaak, en daarom hoef je geen zoetmiddel aan deze watermeloen ijsjes toe te voegen. Zo blijven de koolhydraten binnen de perken, en heb je een heerlijk verfrissend ijsje met pit voor de vele warme zomerse dagen die 2018 ons geeft.


Watermeloen ijsjes met pit

3 KH

Bereidingstijd: 10 minuten, plus 2 uur wachttijd

Watermeloen ijsjes met pit recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 6 ijsjes:

100 gr watermeloen
100 gr komkommer
200 ml kokoswater natuur
1/2 – 1 tl cayennepeper

Zo maak je het:

  1. Pureer de watermeloen en de komkommer samen met het kokoswater.
  2. Roer de cayennepeper erdoor.
  3. Schenk de massa in zes ijsvormpjes en zet minimaal 2 uur in de vriezer.

Tips:

  • Meer ijsjes op een stokje vind je hier.

Vrij van gluten, lactose, noten, en toegevoegde suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm, keto, vetarm, raw en Paleo.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *