Zoete omelet met bosbessen

Zoete omelet met bosbessen

Zoete omelet met bosbessen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik kan daar zo naar uitkijken! En eigenlijk is dat gek, want ik vind het moeilijk om variatie in mijn ontbijt aan te brengen. Ik eet bijna elke dag (kokos-) yoghurt met bosbessen en walnoten. De variatie zit ‘m voor mij in de topping: soms frambozen of ander fruit, soms zonnebloempitten of eigengemaakte granola.

Zoetekauw

Als het op het ontbijt aankomt, dan ben ik een echte zoetekauw. De gedachte aan hartig eten op mijn nuchtere maag alleen al… Koolhydraatarm ontbijten én variatie aanbrengen zou een stuk makkelijker zijn als ik blij zou worden van ‘bacon and eggs’.

Ook ben ik om half zeven ’s morgens niet echt in de stemming om uitgebreid pannenkoeken te staan bakken. Eerst koffie hoor! En ja, ik weet het: mealpreppen is hot. Natuurlijk zou ik ’s avonds of in het weekeinde die pannenkoeken al kunnen bakken, zodat ik ze ’s ochtends alleen maar op hoef te warmen. Maar dat mealpreppen is ook al niet zo mijn ding. Ik weet eerlijk gezegd op zondag niet of ik maandag wel zin heb in pannenkoeken. Hoewel, zin in pannenkoeken heb ik eigenlijk altijd …

Zoete omelet met bosbessen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

 

En dus eet ik yoghurt. Biologische Griekse yoghurt, kokosyoghurt (tegenwoordig zelfs bij Appie te koop), heel soms hüttenkäse. En in de winter bloemkoolpap, dat dan weer wel.

Zoete omelet

Hoog tijd om toch eens te gaan proberen meer te variëren. En omdat ik weet dat ik dat lastig vind, heb ik het mezelf niet te moeilijk gemaakt. Twee doordeweekse ochtenden ga ik iets anders voor ontbijt maken. Als dat lukt, dan kijk ik wel weer verder.

En zo komt het dat ik met een nog niet uitgeslapen hoofd eieren heb staan bakken. Die ik toch echt niet in een hartige combinatie weg kan krijgen. Daarom heb ik eerst maar eens een zoete variant bedacht, en er weer lekker met bosbessen in gedaan. Die zijn super gezond, en je hebt een bosbessen-fetisj of je hebt het niet ;-) . Het is nog een  ketogeen recept geworden ook. In mijn boekje dan, want het aantal koolhydraten is precies vijf.

Zoete omelet met bosbessen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

 

En ik moet zeggen dat het niet tegenviel! De omelet krijgt een lekkere zoete smaak door het gebruik van kokosmelk en kaneel. Zo hoef je dus geen extra zoetmiddel toe te voegen. Natuurlijk geven de bosbessen ook nog een extra zoetje mee. Een flinke klont boter erop die zo lekker smelt, en wat zelfgemaakte koolhydraatarme granola, en klaar is het ontbijt.

Nou ja klaar, vergeet de koffie niet … #geendagzonder !!


Zoete omelet met bosbessen

5 KH

Bereidingstijd: 15 minuten

Zoete omelet met bosbessen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 2 personen:

4 eieren
60 ml kokosmelk
1 tl kaneel
2 handjes bosbessen
kokosolie om te bakken
koolhydraatarme granola (optioneel)
12 walnoten, grof gehakt

Zo maak je het:

 1. Kluts de eieren los met de kokosmelk en kaneel.
 2. Verhit wat kokosolie in de pan. Schenk de helft van het eimengsel in de pan en strooi de helft van de bosbessen erover.
 3. Bak de zoete omelet 4-5 minuten op halfhoog vuur, keer ze dan en bak nog 2 minuten.
 4. Bak op dezelfde manier de tweede zoete omelet.
 5. Serveer indien gewenst met een klontje echte boter, de granola en de walnoten.

Tips:

 • Als je deze zoete omelet met ander fruit wilt maken, kies dan bij voorkeur de koolhydraatarme soort: aardbeien, frambozen, bramen of ander rood fruit.

Vrij van gluten, lactose en suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm, keto, LCHF en Paleo.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 1 stemmen. Gemiddeld: 5,00/5)
Laden...


2 reacties

 1. Trudy

  Hallo Con,

  Ik heb vanochtend de bosbessenpannekoek gemaakt, ik had geen kokosmelk en heb Dinkel melk genomem.
  Het was zoals altijd weer verrukkelijk .Eerlijk gezegd ben ik ook niet zo’n fan van kokosmelk word er altijd misselijk van. Is Dinkelmelk ook ok?

  Lieve groet uit het zonnige Kleve !

  1. Hoi Trudy!
   Fijn dat het gesmaakt heeft!

   Natuurlijk kun je elke melk nemen die je wilt, als het maar lekker is! Ik denk dat je speltmelk bedoelt met Dinkelmilch ;) en dat is prima, maar bevat vermoedelijk wel iets meer koolhydraten. En het bevat gluten, dus als je coeliakie hebt of gluten-intolerant bent (of om welke reden dan ook liever geen gluten eet), dan kun je ook beter voor een andere ongezoete melk kiezen. Cashewnotenmelk is licht zoet van smaak, en daarom ook een prima optie.

   Groetjes terug uit een (zowaar) regenachtig Berlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *