Romaine salade met koolrabi en kersen

Romaine salade met koolrabi en kersen
Romaine salade met koolrabi en kersen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Onlangs heb ik een weekje vakantie gevierd in Nederland. In het schone Limburg om precies te zijn. Lekker met manlief er even tussenuit. En met de Zuid-Franse temperaturen van de laatste tijd was dat bepaald geen straf.

Jukebox

Als klein kind ging ik elk jaar met mijn ouders op vakantie naar Limburg. Ik keek daar altijd erg naar uit. Één van mijn leukste vakantieherinneringen is van de weg erheen. Op de hoogte van Boxtel stopen we altijd bij hetzelfde café voor een kopje koffie. En in dat café stond een heuse jukebox. De liefde voor muziek zat er bij mij al vroeg in, prachtig vond ik dat apparaat! Ik kreeg altijd een paar kwartjes van mijn vader en mocht dan wat liedjes op de jukebox laten spelen. Jeugdzonde: ik koos elk jaar opnieuw voor ‘Meisjes met rooie haren’ van Arne Jansen. Ik weet niet waarom, maar dat vond ik zo’n leuk lief. Mijn enige excuus is dat ik toen nog maar vier jaar oud was, en nog niet veel meer kende dan dat. Dat is inmiddels wel veranderd …

Romaine salade met koolrabi en kersen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Vakantieherinneringen

Het is fascinerend dat er zoveel luikjes in je hoofd ineens open gaan die jaren lang gesloten waren, als je ineens weer op plekken komt waar je vroeger was. Ineens weet je weer dat je toen een weerbeeldje in Valkenburg mocht kopen. Ik koos voor een hond: rode glitters betekende slecht weer, blauwe glitters betekende mooi weer. Echt, ik was dat compleet vergeten totdat ik de straat inliep waar het winkeltje zat waar ik toen dat beeldje mocht kopen.
Fascinerend, hoe je brein werkt.

Manlief en ik houden ervan om ook tijdens onze vakantie zelfstandig te zijn, en dat betekent in ons geval dat we eigenlijk altijd voor een appartement met eigen keukentje kiezen. Zo kunnen we zelf bepalen of we buiten de deur eten, of zelf iets klaarmaken. Want ook al heb ik vakantie, er blijft gekookt worden hoor. En dus hadden we een heerlijk huisje gekozen met alles erop en eraan, niet ver van Valkenburg vandaan.

Romaine salade met koolrabi en kersen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Extra leuk was dat er kersenbomen stonden achter het huisje dat manlief en ik hebben gehuurd. En ook al zijn kersen niet heel erg koolhydraatarm, ik heb me er toch klem aan gegeten. Instagram-volgers weten dat allang ;-)

Zomerse salade

Die kersen zijn niet alleen in de ontbijt yoghurt verdwenen hoor. Ik heb er ook een heerlijke zomerse salade mee gemaakt. Ik had nog wat koolrabi over van de dag ervoor. Zo’n restje kun je prima opmaken in een simpele salade. De combinatie van knapperige romaine sla, frisse rauwe koolrabi en zoete kersen zorgt ervoor dat je geen ingewikkelde dressing nodig hebt. Gewoon wat goede olijfolie en azijn met versgemalen peper en zout door elkaar kloppen, en je dressing is klaar.

Zomer op je bord!


Romaine salade met koolrabi en kersen

10 KH

Bereidingstijd: 15 minuten

Romaine salade met koolrabi en kersen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 2 personen:

2 kropjes romaine sla
2 schijven koolrabi
halve komkommer
30 gr kersen
2 el olijfolie
1 tl appelazijn
versgemalen peper en zout
1 avocado

Zo maak je het:

  1. Maak de romaine sla schoon en snijd ze in reepjes. Snijd de koolrabi in staafjes, of rasp ze grof. Schil de komkommer en snijd ze in stukjes. Halveer de kersen en ontpit ze. Meng alles door elkaar en verdeel over twee borden.
  2. Klop een dressing van de olijfolie, azijn, zout en peper. Schenk deze over de salade.
  3. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in reepjes. Leg naast de romaine salade op de borden en serveer direct.

Tips:

  • Deze romaine salade is erg lekker met gebakken halloumi kaas.
  • Meer salade recepten vind je hier.

Vrij van gluten, noten, lactose en toegevoegde suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm, raw en Paleo.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij (anoniem)?
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Al geprobeerd?

Conny (zeg maar Con) roert in de pannen in haar koolhydraatarme keuken in Bremen, Duitsland. Ze is gek op koffie (#geendagzonder), 75% vega, 20% vegan, 5% vis eter (of zoiets) en een heuse bosbessen fetisjist. Verder zie je haar elke dag wel ergens fietsen en/of wandelen, bespeelt ze regelmatig haar E-piano, en houdt ze enorm van muziek, films, koken, eten en fotograferen. Haar motto: ‘Eten en laten eten’.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *