Andijviesalade met avocado, mango en cashewnoten

Andijviesalade met avocado, mango en cashewnoten

Andijviesalade met mango, avocado en cashewnoten recept - minder koolhydraten, maximale smaak - www.con-serveert.nl

Het is alweer bijna mei! Ik trap gewoon alvast de nieuwe maand af met een frisse salade. Deze andijviesalade is gevuld met avocado, mango en cashewnoten, en kwalificeert zich daarom als exotische maaltijdsalade. Nu het ernaar uitziet dat we dit jaar voorlopig niet naar verre landen op vakantie kunnen, brengen we de tropen gewoon hier!

Andijvie in Duitsland

Ik weet niet hoe het komt, maar ik kan in Duitsland maar moeilijk aan andijvie komen. Dat is ook een reden waarom dit het eerste andijvierecept op de blog is. En dat na vijf en een half jaar, een schande eigenlijk.

Wist je dat ik vroeger niet zo dol was op andijvie? Als kind had ik last van een chronisch ijzer- en vitaminegebrek, en moest om die reden van de arts verplicht drie keer per week andijvie met gebakken lever eten. Ja, dat lees je goed. En in die tijd werd andijvie bij ons thuis altijd gekookt. Je begrijpt dat ik al snel een aversie had tegen andijvie en lever, het kwam zo ongeveer mijn oren uit. Pas later leerde ik dat je andijvie ook rauw kunt eten. En dát vond ik wel lekker!

Andijviesalade met mango, avocado en cashewnoten recept - minder koolhydraten, maximale smaak - www.con-serveert.nl

Cashewdressing

Maar jawel, ik heb in deze tijden van schaarste zowaar een keer andijvie in de winkel gevonden. Gek hoor, geen toiletpapier, geen meel, geen aubergines, maar ineens zomaar wel andijvie. Om er een exotische salade van te maken heb ik gekozen voor avocado, mango en cashewnoten. Die laatste twee zorgen wel voor wat meer koolhydraten, maar het blijft binnen de perken. Binnen de mijne althans. En eerlijk gezegd vind ik in deze gekke tijden het aantal koolhydraten een stuk minder belangrijk hoor.

Ook door de dressing gaan cashewnoten, en wel in de vorm van cashewpasta. Dat maakt dat je dressing lekker romig wordt, en je geen extra olijfolie nodig hebt om een lekkere dressing te maken. Vind je de cashewdressing te dik, voeg dan gewoon een klein scheutje water toe tot je de gewenste consistentie bereikt hebt.

Andijviesalade met mango, avocado en cashewnoten recept - minder koolhydraten, maximale smaak - www.con-serveert.nl

Is andijvie gezond?

Andijvie is supergezond! Andijvie bevat gemiddeld meer mineralen dan de meeste andere groente. Ook qua vitamine doet andijvie het goed. Het was niet voor niks dat ik vroeger voor de vitaminen en mineralen verplicht aan de andijvie moest.
Gek genoeg is andijvie minder populair dan bijvoorbeeld spinazie. En dat terwijl andijvie net als spinazie nauwelijks koolhydraten bevat. Rauwe andijvie heeft een licht bittere smaak, en combineert daarom goed met het zoetje van mango in deze andijviesalade. Zo lust ik elke dag wel andijvie!

(meer salade recepten vind je hier.)

Andijviesalade met mango, avocado en cashewnoten recept - minder koolhydraten, maximale smaak - www.con-serveert.nl

Andijviesalade met avocado, mango en cashewnoten

Con
Het eerste andijvie-recept op de blog! En andijvie eet ik het liefst rauw. De licht bittere smaak combineert goed met het zoetje van de mango en cashewnoten in deze heerlijk frisse andijviesalade.
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Algemeen
Porties 2 personen
Koolhydraten 20 kh

Dit heb je nodig
  

 • 200 gr verse andijvie
 • 1 avocado
 • 60 gr mango in blokjes
 • 50 gr cashewnoten grof gehakt
 • 2 el cashewpasta
 • 1 tl appelazijn
 • 2 el kokosroom
 • 1 tl ahornsiroop
 • versgemalen zout en peper
 • 1 tl sesamzaad zwart, optioneel

Zo maak je het
 

 • Maak de andijvie schoon en snijd ze in reepjes. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
 • Roer voor de dressing de cashewpasta los met de appelazijn, kokosroom en ahornsiroop. Voeg indien nodig een beetje water toe als je dressing wat meer vloeibaar wilt. Breng op smaak met zout en peper.
 • Doe de andijvie in een saladekom en bestrooi met de avocadoblokjes, mangoblokjes en cashewnoten.
 • Sprenkel de cashewdressing over de salade, en eventuel de sesamzaadjes.

Tips

 • Vervang de mango eens door verse perzik, of voor minder koolhydraten door aardbeien als het seizoen is.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 4 stemmen. Gemiddeld: 4,25/5)
Laden...


4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *