Chocolademousse van Het Meisje (beterdooreten)

Chocolademousse van Het Meisje (beterdooreten)

Vandaag eens geen recept van Con, maar van Monique van Beter door eten (voorheen Het Meisje met de Voedselallergie). Ken je haar nog niet? Dan snel deze blog lezen, en natuurlijk haar site bezoeken voor nog meer lekkere recepten (waaronder eentje van Con) én meer informatie over voedselintoleranties. Maar eerst dit heerlijke recept maken!


Mijn naam is Monique maar in restaurants en op internet sta ik bekend als “Het Meisje met de voedselallergie”. Naast gluten (ik heb de auto-immuunziekte coeliakie) verdraag ik nl. geen lactose en maïs. Erg lastig maar voor een hoop mensen…

monique meisje voedselallergie

Vorig jaar ben ik begonnen mijn recepten te delen op www.beterdooreten.nl en sinds kort train ik ook restaurants op gebied van de Allergenen Wetgeving en koken voor mensen met een speciaal dieet. Want lekker, gezond en gevarieerd eten is ook met een dieet absoluut mogelijk!

Dit toetje is er één die eigenlijk geschikt is voor iedereen met lekkere trek! En voor mensen die net als ik, geen gluten en lactose eten. Het is gebaseerd op het Paleo dieet, zonder geraffineerde suikers en naast vullend ook nog eens voedend voor je lichaam. Deze heerlijk romige chocolademousse maak je van alleen maar goede ingrediënten, dus schep gerust nog een tweede keer op, I won’t tell…


Chocolademousse van Het Meisje

19 KH

Bereidingstijd: 5 minuten

chocolademousse van het meisje beter door eten

Je hebt nodig voor 2 personen:

1 rijpe bevroren banaan
ca. 150-200 ml kokosmelk
2 el rauwe cacao poeder
1 el rauwe cacao nibs
Extra: blender of keukenmachine

Zo maak je het:

  1. Eigenlijk is het maken van deze mousse zo simpel als alles bij elkaar voegen en blenderen tot een romige mousse. Strooi er voor het serveren nog een halve eetlepel rauwe cacaonibs (voor nog meer fijne anti-oxidanten) per persoon over en smullen maar! Je kan het overigens een paar dagen in de koelkast goed houden. Maar, meestal is het op voor je het weet!

Tips:

  • Ik gebruikte Aroy-d, dit is een van de weinige merken kokosmelk met alleen kokos en water. Je vindt het o.a. bij Albert Heijn en in toko’s.
  • Ook Con-serveert heeft een chocolademousse (met bieten) recept op de blog staan.

Vond je de chocolademousse van het meisje een leuk recept? Neem gerust een kijkje op www.beterdooreten.nl voor nog meer gezonde gluten- en lactosevrije recepten!

Vrij van gluten, lactose, noten en toegevoegde suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm en Paleo.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij (anoniem)?
[Totaal: 2    Gemiddelde: 2/5]

Al geprobeerd?

Conny (zeg maar Con) roert in de pannen in haar koolhydraatarme keuken in Bremen, Duitsland. Ze is gek op koffie (#geendagzonder), 75% vega, 20% vegan, 5% vis eter (of zoiets) en een heuse bosbessen fetisjist. Verder zie je haar elke dag wel ergens fietsen en/of wandelen, bespeelt ze regelmatig haar E-piano, en houdt ze enorm van muziek, films, koken, eten en fotograferen. Haar motto: ‘Eten en laten eten’.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *