Franse pizza met broccoli en camembert

Franse pizza met broccoli en camembert

Het begint steeds meer lenteweer te worden. Afgelopen week was het in Bremen prachtig weer. Lekker zonnetje, wel fris op de fiets. Maar ik heb een heel klein balkon waar nu ’s middags de zon schijnt, en dan kun je er al heerlijk zitten. In de zomer, als de zon hoger staat, zou het te warm zijn op mijn balkon. Maar gelukkig staat er ook een eeuwenoude eikenboom waar de zon dan het grootste deel van de middag achter verscholen is, waardoor het ook in de zomer prima uit te houden is.

Bremisch Wetter is OK

Toen manlief en ik uit Nederland richting het ‘hoge noorden’ van Duitsland vertrokken, dachten we dat het weer niet heel veel anders zou zijn dan in Nederland. En dat klopt ook min of meer, maar wij ervaren toch één groot verschil, of eigenlijk twee verschillen. Dat is dat het in Bremen veel minder vaak, hard en lang regent dan we in Nederland gewend waren. En het waait minder vaak en minder hard. En dat is erg prettig als je zoals ik alles op de fiets doet :-)

Evenementen in Bremen

Het is ook prettig voor alle lente- en zomer evenementen die er weer aankomen. Er is in Bremen altijd wel wat te doen, maar vooral in de lente en zomer kun je elk weekend wel ergens naar toe. Naar de Osterwiese (grote Paaskermis) bijvoorbeeld, of één van de vele lentemarkten. Of de maritieme feesten. En natuurlijk is er veel muziek op de open lucht podia. Deze concerten zijn vaak gratis te bezoeken. De Waldbühne in het Bürgerpark is een favoriet van manlief en mij. Lekker aan de lange Duitse tafels met een groot glas (ja ja, water hoor) voor je neus van live muziek genieten!

Waldbuehne Bremen Blax
Waldbühne Bremen, opening van het openlucht seizoen door Blax

In de zomer kan het in Bremen ook echt Frans warm zijn. Afgelopen zomer is er ook zo’n periode geweest. ’s Morgens de boodschappen doen en het huis schoonmaken, als het nog niet te warm was. En ’s middags niks. Franse siesta. Op het balkonnetje in de schaduw. Met een kop groene thee en een spannend boek … heerlijk!

Pizza op zijn Frans

Nu is het pas maart en natuurlijk nog lang niet Frans warm. Maar het mooie weer zorgt bij mij wel voor een zonnige stemming! En dus had ik zin om een lekker zomers gerecht te maken. Ik houd sowieso van eten met een zuidelijk tintje, of het nu Frans, Grieks, Turks of nog verder weg is.
En ik had zin in Franse pizza. Want pizza hoeft toch niet altijd Italiaans te zijn! Deze Franse pizza is heel simpel, maar erg jummie. Natuurlijk heb ik mijn eigen koolhydraatarme pizzabodems hiervoor gebruikt. En die panpizza heb ik dan lekker dik belegd met Franse bio camembert. Kaas heeft vrijwel geen koolhydraten, dus je hoeft je niet in te houden. Zo’n Franse pizza brengt je vast in zomerstemming!


Franse pizza met broccoli en camembert

10 KH

Bereidingstijd: 20 minuten (plus 10 minuten oventijd)

koolhydraatarme franse pizza met camembert broccoli en walnoten

Je hebt nodig voor 2 personen:

2 low carb pizzabodems (het recept vind je hier)
100 gr ricotta
1 tl Provençaalse kruiden
1 stronk broccoli
2 lente-uitjes
1 (bio) camembert
1 handje walnoten

Zo maak je het:

  1. Maak, terwijl je de oven op 200 graden voorverwarmt, de pan pizza bodems volgens recept klaar.
  2. Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Kook de broccoli in 5 minuten gaar en giet ze goed af. Hak de walnoten grof, snijd de camembert in plakken, en snijd de lente-uitjes in ringetjes.
  3. Meng de Provençaalse kruiden door de ricotta en smeer ze op de pizza bodems. Beleg dan de pizza’s met de broccoli en de camembert, en bestrooi met de gehakte walnoten en de lente-uitjes.
  4. Doe de pizza’s 10 minuten in de oven, tot de camembert lekker begint te smelten.

Tips:

  • Je kunt de Franse pizza’s, als ze klaar zijn, bedruppelen met wat balsamico crème. Maar pas op, daar zitten veel KH’s in!

Vrij van gluten en toegevoegde suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm, LCHF en Primal.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij (anoniem)?
[Totaal: 2    Gemiddelde: 3/5]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *