Kastanje mascarpone crème met peperkoekjes

Kastanje mascarpone crème met peperkoekjes

Kastanje mascarpone crème met peperkoek, koolhydraatbewust recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Het nagerecht voor kerst dit jaar is er eentje met een koolhydraatje meer, want ik heb kastanje mascarpone crème gemaakt. Met koekjes! Die koekjes heb ik vorig jaar al eens gemaakt, en gebruik ik dit jaar als topping op een overheerlijk toetje.

Kerst-toetje

Kastanjes. Ik ben er gek op, maar er zitten wel veel koolhydraten in. Nu is het kerstdiner van dit jaar tot nu toe lekker koolhydraatarm (een soep met 7 koolhydraten, en een hoofdgerecht met 15 koolhydraten), dus een paar koolhydraten meer in het toetje kunnen naar mijn mening best!

Kastanje mascarpone crème met peperkoek, koolhydraatbewust recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

En er zitten koekjes in dit toetje! Ik heb namelijk onlangs weer eens mijn eigen koolhydraatarme  Zweedse peperkoekjes (pepparkakor) gebakken, en die heb ik gebruikt als topping voor deze kastanje mascarpone crème. Een heerlijke combinatie!

Kastanje mascarpone crème met peperkoek, koolhydraatbewust recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

De smaak van kastanjes gaat heel goed samen met de smaak van … koffie! Dat zit er dus ook in, maar kun je eventueel weglaten. Ben je koffie-liefhebber, maak dan zeker dit lekkere nagerecht deze kerst. Het toetje is snel gemaakt, en kan helemaal voorbereid worden. Vlak voor het serveren de peperkoekjes erover verkruimelen, en nog wat poeder-ery erover strooien. Dat wordt smullen!


Kastanje mascarpone creme met peperkoekjes

28 KH

Bereidingstijd: 10 minuten

Kastanje mascarpone crème met peperkoek, koolhydraatbewust recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 2 personen:

100 gr kastanjes, gegaard en afgekoeld
1 el plus 1 tl poeder-erythritol
1/2 tl gemalen vanille
1 flinke el espressopoeder (optioneel)
100 gr mascarpone
snuf zout
2 pepparkakor (zie hier het recept)

Zo maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten behalve de koekjes in een kom en mix met de handmixer het geheel goed (of gebruik je keukenmachine). Laat de crème in de koelkast minimaal twee uur opstijven.
  2. Verdeel de kastanje mascarpone crème over twee mooie glazen, en verkruimel de peperkoekjes erover.

Tips:

  • In plaats van espressopoeder kun je ook voor cacao of carob poeder kiezen..

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *